Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Háncs Károly tájékoztatója a csornai képviselő-testületi ülés néhány pontjáról

A csornai városháza nagy tanácskozó termében tartott legutóbbi rendes ülésen témaként szerepelt a Toldi utca felújítása. Háncs Károly televíziónknak adott beszámolójában megjegyezte: a probléma  megoldásával  évtizedek óta próbálkozik a helyhatóság, de a tavalyi esztendőig nem találtak olyan pályázatot, amelynek kötelező önrészét a csornaiak képesek lettek volna vállalni. 2010-ben viszont megtört a jég, és megjelent az a kiírás, amely minden szempontból megfelelt a városnak. A sikeres pályázatot követően a kivitelezővel aláírták a szerződést, melyben kedvezőbb ajánlat szerepelt a munkára fordítandó tervezett összegnél, így 12 millió forintot megtakarított a hivatal.
Az utóbbi évek csapadékos időjárása miatt, már-már az ott lévő házakat is veszélyeztetve, belvízzel telített a Vilmos-park környéke. A magas vízszint az utaknak sem tesz jót - jegyezte meg a képviselő. A csornaiak által csak nagytónak nevezett állóvíz eredeti funkciója az lenne, hogy összegyűjtse a felesleges mennyiséget, melybe ráadásul a közeli áruházból is leengedik a folyadékot. A korábban Riegler-parkolóként emlegetett kö-zeli területre autómosót építene egy vállalkozó, de az itt felhalmozódott természetes nedvességet (nem ipari folyadékot) is el kellene vezetni az említett tóba. Itt jön képbe ismét a lehívható 12 millió, mert ha az útépítés abba a stádiumba kerül, amikor az érintett szakaszhoz érnek, utólagos bontás nélkül tudják lefektetni az 1 méter átmérőjű, kb. 130 m hosszú csővezetéket, mely a Vilmos-parktól kiindulva a Szeder utca alatt, valamint azzal párhuzamosan, északi irányba futna. Most picit kalandozok, mert Csornán két módon lehet elvezetni a belvizet: az egyik a Pálmajori-csatorna, amely a Hanságon keresztül találkozik a Rábcával, a másik pedig a Keszeg-ér - mondta a nyilatkozó. Szerinte további elvezetés nélkül az egész építkezésnek nincs értelme, ezért a Fidesz-KDNP javaslatára újból meghallgatták a kapuvári vízi társulatot a csornai vízelvezető árkok karbantartására vonatkozó terveiről, valamint arra kérték a céget, hogy kiemelten foglalkozzanak a Pálmajori-árokkal. A költségvetés meghatározott összeget különített el a Toldi és a Szeder utca folytatásában lévő szakasz, valamint a Várnai utcánál található rész rendbe tételére. A Fidesz-KDNP frakció erre konkrétan 40 milliót szeretett volna, de elfogadták a polgármester 20 millióra tett javaslatát. Továbbá a márciusi ülésen döntött a testület arról, hogy terveket készíttet a Jázmin, a Táncsics  és a Zrínyi utcai szakaszok belvízelvezetéséről, konkrétan az árkok mélységéről, oldalfalának lejtéséről, a hidak és átereszek megfelelő szintre hozásáról.
A Fidesz-KDNP frakció örömmel fogadta a hírt, ami szerint Csorna jegyzőnője anyai örömök elé néz, viszont ez azt az intézkedést hozta magával, hogy pályázatot kellett kiírni a feladat betöltésére. - Ezzel kapcsolatban mi annyit kértünk, hogy ne csak a törvé-nyi minimum előírásai szerepeljenek a pályázati feltételekben, hanem Csorna nagyságára és az elvégzendő feladatok súlyosságára tekintettel gyakorlott jegyzőt szeretnénk - magyarázta Háncs Károly a legalább öt év szakmai tapasztalatot elvárásként szerepeltető kiírás tartalmát, mellyel a képviselő-testület egyetértett. A határozott időre szóló jegyzői megbízatás június 1-jétől lép életbe. Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés