Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hantech: Sikeres vállalkozás a régióban

„Maradj itthon, ne vándorolj el!” - ezt a szlogent tűzte ki maga elé a Hantech Zrt. A szakmunkások képzésében élen járó üzem mindent elkövet annak érdekében, hogy helyben tartsa a jó munkaerőt, hisz jövőjének egyik záloga a szakértelem.

A jövő hamarabb itt lesz, mint gondolnánk. A Hantech megtette az első lépést a kezelő nélküli, vagy minimális emberi beavatkozást igénylő automatizálás felé. A stabil létszámmal működő cégnél a növekvő árbevételnek köszönhetően nem áll meg a fejlődés. Folyamatosan keresik, kutatják az újabb piaci lehetőségeket. Legutóbb 50 millió forint értékű szerszámgépet adtak át a csornai üzemben. Az automata CNC-esztergagép, valamint a többi modern berendezés hozzájárul a duális képzési forma továbbfejlesztéséhez. Zelenka Pál, a Hantech Zrt. tulajdonosa elmondta, hogy hamarosan új lézervágót, élhajlítókat és esztergagépeket állítanak csatasorba.

Gyárlátogatása során még Póka István ügyvezetőt is meglepte, hogy milyen sok általuk forgalmazott berendezést használnak a Hantechnél. A legújabb gépbeszerzés számukra azt bizonyítja, hogy a Hantech tulajdonosának és menedzsmentjének a teljes bizalmát élvezi az NCT Ipari Elektronikai Kft.
Az önvezérelt eszközök iránti igény nemcsak az új beszerzéseknél lehet fontos, hanem a már meglévő gépeket is célszerű átalakítani oly módon, hogy csak ritkán kelljen hozzá kézi erő, amivel csökkenthetőek lennének a munkaerőhiányból fakadó problémák.

A gyárlátogatás végén megtartotta elnökségi ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara. A helyszín kiválasztásának fő oka a tapasztalatszerzés volt.
Pintér-Péntek Imre a legnagyobb gondot abban látja, hogy nincs elég megfelelően képzett munkaerő a térségben, mely különösen igaz a Rábaközre, ahonnét sokan átjárnak Ausztriába dolgozni. A Hantech Zrt.-t „zöld foltnak” nevezte, hisz a cégnél több száz foglalkoztatottat alkalmaznak évről-évre. A pozitív példa adott, amit érdemes elemezni, és az ez alapján készült programtervet kiajánlani a többi vállalkozás számára.
– Ezt így kell csinálni, mert vannak olyan sikeres vállalkozások a régióban, amelyek ezt kiválóan művelik – tette hozzá a a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamara elnöke.

Beküldés dátuma: 2018. 05. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés