Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hany Istók meséje óvodásoknak és kisiskolásoknak

Hany Istók története az 1740-es évek végére vezeti vissza a múlt iránt érdeklődő olvasókat. A szegény sorban tengődő, halászattal foglalkozó család gyermekét nem fogadta el környezete, ezért kirekesztés és küzdelmes élet lett a sorsa. A szüleit elvesztő, árván maradt fiú egyetlen otthona a mocsaras, ingoványos nádas lett, ahol véletlenül bukkantak rá a kapuvári halászok. A szerző mielőtt nekilátott a munkának,  többféle forrásmunkát tanulmányozott.  A tizenhat oldalas képeskönyvben olvasható mese tanulsága a mai kor számára, hogy az átlagostól eltérő körülmények között született fiatal be tud-e beilleszkedni a társadalomba. A győri grafikus által gazdagon illusztrált kiadvány másik üzenete a környezet és a természet szeretete. – Nem modern mesekönyv megjelenítésére törekedtünk, hanem amelyre ma nagyon “éhes” a gyermekirodalom, egy klasszikus, igényes és egyedi olvasmányra. Úgy érzem, ez sikerült – mondta Vargáné Tóth Márta.
Tőke Péter Miklóst ez év februárjában kérték fel arra, hogy képeivel tegye még színesebbé Hany Istók meséjét. A művész egyetlen ábrázoláson sem látta korábban a történet kicsit visszataszító, de szeretetreméltó főszereplőjét, ezért a kulcsfigurát saját fantáziájában hozta létre a cselekmény leírása alapján. Izgalmas feladat volt számára, hogy olyan karaktert alkosson, amellyel szimpatizálnak a gyermek olvasók.

Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

  • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

    Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

  • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

    A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play