Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hany Istók táncban, zenében, színpadi produkcióban

2008 szeptemberében indult az a norvég civil  alap támogatásával finanszírozott projekt, mely a műhelymunkákon és a művészeti csoportok produkcióin kívül két fesztiválhoz is biztosított forrást - tájékoztatta televíziónkat Magyar Attila. A helyszín kiválasztásához a lápvilág titokzatos lényének történetére alapozva a vár környéke adódott a legideálisabbnak. - Idén fedett színpadot állítottunk, ami a programokhoz mindenképpen szükséges volt - mondta a főszervező. A fesztivál főműsora tavaly néptáncos interpretáció volt, ebben az esztendőben pedig moderntánc-feldolgozásban láthatták a Hany Istók darabot. A szervezők nem jelöltek ki korosztály szerinti célközönséget, a kapuváriakat és a környéken élőket várták a programokra - tudtuk meg Magyar Attilától, aki leszögezte: komplett, jól működő, lelkes csapat segítette az operatív irányításban, s mindehhez még hozzájárult a kellemes időjárás. A Hany Istók témáját feldolgozó művészeti csoportok nem kizárólag erre az alkalomra szánják előadásukat, és bíznak abban, hogy hosszabb életű lesz. A rögzített felvételt akár promóciós anyagként sokszorosítanák a település népszerűsítése érdekében. A táncosok, valamint a Hanság Big Band más településen is szívesen bemutatná a feldolgozást.
A kétéves projektre szánt pénzügyi forrás augusztus végére kimerül, de a szervezők semmiképp sem szeretnék, ha vége szakadna a fesztiválnak, hiszen már az elején hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték. Magyar Attila a jövőre vonatkozóan megjegyezte: Jelenleg több pályázat vár elbírálásra, ami biztosíthatná az anyagi hátteret, ugyanakkor a vállalkozókkal és a szervezetekkel olyan kapcsolatot sikerült kialakítaniuk, amely szavatolja a rendezvénysorozat folytatását. Az előzetes érdeklődésre alapozva a kapuváriak mindenesetre tematikus táborok szervezésén törik a fejüket, mert a hanyi táj még az ország távolabbi részéről is ide vonzaná az embereket. - Lesz fesztivál jövőre is! - ezzel a gondolattal köszönt el Magyar Attila.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek