Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hany Istók táncban, zenében, színpadi produkcióban

2008 szeptemberében indult az a norvég civil  alap támogatásával finanszírozott projekt, mely a műhelymunkákon és a művészeti csoportok produkcióin kívül két fesztiválhoz is biztosított forrást - tájékoztatta televíziónkat Magyar Attila. A helyszín kiválasztásához a lápvilág titokzatos lényének történetére alapozva a vár környéke adódott a legideálisabbnak. - Idén fedett színpadot állítottunk, ami a programokhoz mindenképpen szükséges volt - mondta a főszervező. A fesztivál főműsora tavaly néptáncos interpretáció volt, ebben az esztendőben pedig moderntánc-feldolgozásban láthatták a Hany Istók darabot. A szervezők nem jelöltek ki korosztály szerinti célközönséget, a kapuváriakat és a környéken élőket várták a programokra - tudtuk meg Magyar Attilától, aki leszögezte: komplett, jól működő, lelkes csapat segítette az operatív irányításban, s mindehhez még hozzájárult a kellemes időjárás. A Hany Istók témáját feldolgozó művészeti csoportok nem kizárólag erre az alkalomra szánják előadásukat, és bíznak abban, hogy hosszabb életű lesz. A rögzített felvételt akár promóciós anyagként sokszorosítanák a település népszerűsítése érdekében. A táncosok, valamint a Hanság Big Band más településen is szívesen bemutatná a feldolgozást.
A kétéves projektre szánt pénzügyi forrás augusztus végére kimerül, de a szervezők semmiképp sem szeretnék, ha vége szakadna a fesztiválnak, hiszen már az elején hagyományteremtő szándékkal kezdeményezték. Magyar Attila a jövőre vonatkozóan megjegyezte: Jelenleg több pályázat vár elbírálásra, ami biztosíthatná az anyagi hátteret, ugyanakkor a vállalkozókkal és a szervezetekkel olyan kapcsolatot sikerült kialakítaniuk, amely szavatolja a rendezvénysorozat folytatását. Az előzetes érdeklődésre alapozva a kapuváriak mindenesetre tematikus táborok szervezésén törik a fejüket, mert a hanyi táj még az ország távolabbi részéről is ide vonzaná az embereket. - Lesz fesztivál jövőre is! - ezzel a gondolattal köszönt el Magyar Attila.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek