Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hanyi nyár Farádon

Hagyományos és újdonságnak számító ételekkel kínálták meg a Hanyi nyárra érkező vendégsereget. A polgármester bízott a sikerben,
hiszen minden évben kitesznek magukért, hogy elkápráztassák a résztvevőket.

A falu elnevezése a Hanság elhelyezkedéséből, illetve Faráddal való kapcsolatából eredeztethető, ugyanis a lápos, mocsaras rész egykoron a település széléig ért. Farád termőterületeinek végét a Hany farának hívták – mesélte Szalai Zoltán. A polgármester a Hanyi nyár nevet viselő, könnyű nyári programról elmondta: töbféle szórakoztató műsorra számíthattak a helyiek és a vendégek.
A Tonkó Sándor emlékére indított labdarúgó tornán Farádon kívül Rábatamási, valamint a szlovákiai Bart és Jányok testvértelepüléseinek csapatai is részt vettek. A falu arra törekszik, hogy legalább olyan színvonalú bánásmódban és vendéglátásban részesüljenek a vendégek, mint amilyenre ők is számíthatnak a viszontlátogatáskor. A kapcsolat már rég túllépte a hivatalos formát, hiszen örök barátságok szövődtek a határon túli magyar családokkal. Korra és nemre való tekintet nélkül szívesen keresik egymás társaságát az itteni és a szlovák oldalon élő nyugdíjas klubok tagjai, a focisták és az önkéntes tűzoltók.
– Minden falunap jellegzetessége, hogy étellel kínáljuk a vendégeket. Idén tizennégyen vállalták, hogy elkészítik a finom ebédet. Nálunk már hagyománynak számít a böllérmáj, ami kuriózumnak számít a szlovákiai magyaroknak. A csornai és rábatamási vadászok is kitesznek magukért minden esztendőben, de a vállalkozók is részt vesznek a főzőversenyen.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés