Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hanyi nyár régi és új fellépőkkel

– Nagyon jó azokkal a magyarokkal tartani a kapcsolatot, akik úgy éreznek és gondolkodnak, mint mi. A fizikai határok sem választanak el bennünket – mondta Farád polgármestere. A Hanyi nyárra évente ellátogatnak a testvértelepülések képviselői.

A farádi önkormányzat fontosnak tartja a Hanyi nyár megrendezését, mely alakomból szíves vendéglátásban részesíti a helyieket, a lakosságot és a civil szervezeteket. Mindenki megérdemli a kiemelt figyelmet, hiszen egész esztendőn át azért dolgoznak, igyekeznek, hogy előbbre vigyék a település ügyét, és öregbítik Farád hírnevét.
– Azért is jelentős ez a rendezvény, mert ilyenkor fogadjuk a testvértelepülések delegációit. Szlovákiából érkező barátaink is fellépnek egy-egy tánccal, rövid műsorral – fogalmazott Szalai Zoltán. Itteni és felvidéki magyar családok látogatják egymást rendszeresen, mert szívet-lelket melengető igazi testvéri kapcsolat alakult ki közöttük az évek során – folytatta a gondolatmenetet a polgármester. A rendezvény jó lehetőséget teremt a környékben élő kézműveseknek, hogy megmutassák portékáikat. Idén Völcsey Lajos döri fazekas és Turi Tamás farádi fafaragó munkáiból nyílt kiállítás.
– A Hanyi nyár főleg a szórakozásról szól, ezért megpróbálunk olyan programokat szervezni, amelyek a falu apraja nagyjának megfeleljen, hogy érdemes legyen ide kijönni, találkozni az elszármazottakkal. Közel 800 főre főztünk, ezért bátran beszélhetünk nagy rendezvényről – hangsúlyozta Szalai Zoltán, akinek jóleső érzés volt, hogy első szóra jelentkeztek a lebonyolításra felkért segítők, közreműködők. A polgármester a támogatókról ugyanezt mondta, akik szintén fontosnak tartották a helyiek közös ünnepét.
Farádon a Hanyi nyár alkalmával köszöntik a véradókat, hiszen rendszeres, önzetlen cselekedetükkel sok emberen segítenek az év során. A községben évente kétszer tartanak szervezett véradást, melyre még a szomszéd településekről is érkeznek önkéntesek.
A Farádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén ünnepli fennállásának 135. jubileumát, ezért a lánglovagokról is megemlékeztek. A fiatalok és idősek különböző intenzitással vesznek részt a munkában, de valamennyien szabadidejüket feláldozva segítenek a bajbajutottakon.
Nagy érdeklődésre tartott számot a Hanyi Táltoscsikók Íjász és Hagyományőrző Egyesület bemutatója, a gyerekek pedig az ugrálóváron és arcfestésen szórakozhattak.

Az ebéd ideje alatt Greznár Zoltán szolgáltatta a zenei aláfestést. Juhász Marcell interaktív bűvészmutatványai után a Hársfavirág, valamint a Janíky Nyugdíjas Klub műsora következett. A bogyoszlói férfi dalkör műsorát követően Csikó Teodóra és Takács Zoltán operett előadását tekinthették meg az érdeklődők. Az est sztárvendége a Balkán Fanatik volt, a hajnalig tartó bálról pedig a Gramy Music gondoskodott.

Beküldés dátuma: 2018. 08. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play