Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi. Mégis kik ők? Többnyire olyan tudatos emberek, akik eleve odafigyelnek az egészségükre, vagy esetleg testi felépítésükön, megjelenésükön szeretnének pozitív irányban változtatni.

Jövőre lesz 30 éves a Beledi Delta Testépítő Klub. Az eseményt méltó módon szeretnék megünnepelni, hiszen sok munka és erőfeszítés van az elmúlt évtizedek eredményeiben.
A Beledi Delta Testépítő Klub tagjai az elmúlt évtizedek talán legnehezebb időszakának élték meg a pandémia miatti korlátozásokat. Rájuk ugyanúgy vonatkoztak az érvényes jogszabályok, emiatt kénytelenek voltak hosszú időre bezárni, így az edzések is elmaradtak. A klub alapszinten működött, de a sportolók nem tudtak felkészülni a versenyekre. Eőry Jenő szerint otthoni környezetben nem lehet úgy gyakorolni, mint a jól felszerelt edzőteremben. A sorozatban elmaradt versenyek és a beszűkülő emberi kapcsolatok miatt egyfajta légüres térben érezték magukat.
– Arra törekedtünk, hogy a versenyzők a lehetőségekhez képest otthon is gyakoroljanak, hogy valamennyire szinten tartsák magukat. Az újrakezdés nagyon nehéz volt, hiszen mi amatőr sportolók vagyunk, tehát nem ebből élünk – mondta a testépítő klub vezetője, aki szerint csak azért nem érdemes elutazni az ország különböző településein tartott versenyekre, hogy a ranglista hátuljára kerüljenek. – Megbeszéltük a versenyzőkkel, hogy kivárunk. Türelmesek leszünk és amikor mindenki úgy gondolja, hogy azon a szinten van, újra elindulhatunk. Még az amatőr versenyzőknek is óriási törés, mind fizikailag, mind pedig mentálisan, ha a több hónapos felkészülés után közlik vele, hogy elmarad a verseny – fogalmazott.
A klub elnöke szerint a kezdőket is úgy kell fogadni, mintha több éve hozzájuk járna, hiszen a profik sem feledkezhetnek meg arról, hogy ők is bizonytalanok voltak az elején. Az újonnan érkezők megkapják a szükséges segítséget és elmagyarázzák mindenkinek, hogy mire figyeljen. Nem az számít, hogy „mekkora arca van” valakinek, hanem mennyire kitartó a munkában.
A fekvenyomás magyar bajnoki élmezőnyébe régen beírta a nevét Simon Péter, aki a 105 kg-osok csoportjában versenyez, de az idei esztendőt kihagyja, remélve, hogy jövőre toppon lesz. Tőle nem szokatlan, hogy szabályosan kinyomja a 200 kg körüli súlyokat.
A klub elnöke a válogatott versenyzők közül megemlítette még Boros Tibor nevét. Neki a 220 kg sem okozott nehézséget. A régiek közül szóba került a 67,5 kg-os súlycsoportban versenyző Simon Vilmos, aki 140-145 kg-okkal nyerte meg a Magyar Bajnokságokat.
Napjaink eredményes sportolója Lehotai Sándor, aki erőemelésben bizonyítja rátermettségét. Guggolásban a 212,5 kg simán megy neki. felhúzásban pedig 240 kg a legjobb eredménye. Mire elég mindez? Európában nincs ellenfele, aki le tudná ő győzni.
Pokornyi János nagyszerű eredményeket ért el a tavalyi Európa-bajnokságon magyar és klubszínekben is.

Beküldés dátuma: 2023. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek