Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Három szakmaterület díjazottjai vehették át a megyei kitüntetést

Dr. Gelencsér Gyulának nagy meglepetést okozott, hogy felterjesztették a megyei kitüntetésre. A háziorvos azért nem számított ekkora elismerésre, mert élete nagy részét Csornán töltötte.  A közel fél évszázada praktizáló orvos  pályafutása során különböző feladatokat végzett, de mint mondta, munkájának igazi értelmét a háziorvosi teendő adta. Ennyi évtizeddel a háta mögött nem lehet magasztosabb célja, mint a betegek  megbecsülésének elnyerése. – Azt hiszem, hogy az elmúlt ötven évben munkámmal  példát mutattam arra, hogy érdemes ezt a tevékenységet folytatni, és a gyógyítást, mint szolgálatot a betegek érdekében végezni – mondta dr. Gelencsér Gyula, aki  mindaddig elkötelezi magát hivatása mellett, amíg egészsége és környezete ezt lehetővé teszi.

A nyugdíjazásához közeledő Tarcsainé Varga Anna szerényen megállapította: „nem csináltam semmi kiemelkedőt”. Világ életében szürke háttérembernek tartotta magát, de ez a tény őt egyáltalán nem zavarta. A farádi polgármesteri hivatal vezető főtanácsosa munkáját olyan szolgálatnak tekinti, melyben nem maga a dolgozó, hanem a tevékenység az első. Megtisztelőnek érzi, hogy méltónak találták az elismerésre. Aktív időszaka végéhez közeledve szakmai célja már nem sok lehet, ezért inkább visszaemlékezik a közszolgálatban eltöltött  negyven évre. – Most már kijelenthetem: nem bántam meg, hogy ezt a pályát választottam – mondta az aktív nyugdíjasévekre készülő köztisztviselő, aki ezután a munka miatt háttérbe szorult tevékenységekkel szeretne többet foglalkozni. Tervei közt szerepel az olvasás,  ismeretbővítés és rövidebb-hosszabb utazgatás, de azért a szakmával kapcsolatos kérdésekre is oda fog figyelni.

Légrády Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének vezetőjeként számos hasznos tanácsot adott a környék gazdálkodóinak. A megyei elismerés számára azt igazolja, hogy kollégáival nem „akta típusú”, hanem emberközpontú ügyintézésre törekednek, amit környezetük is észrevett. Az elintézendő ügyek mögött mindig meglátják az emberi sorsokat, ezért a kötött szabályozók ellenére sem felejtik el a lényeget. A közel húsz esztendeje a közszférában dolgozó szakember megköszönte a kitüntetett figyelmet, kollégáinak pedig azt, hogy  hitvallását vele együtt megfogalmazták. Szűkebb családjának is hálás, mert nem róják fel neki a szakmai felkészüléssel töltött időt, amit arra szán, hogy tudása legjavát adhassa.  A megye szolgálatáért díjat nagy becsben tartja az országos elismerésekkel is rendelkező közszolgálati alkalmazott. Légrády Gábor a hibák kijavítása mellett jövőbeni feladatának tekinti az ügyintézés még egyszerűbbé tételét.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play