Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Három szakmaterület díjazottjai vehették át a megyei kitüntetést

Dr. Gelencsér Gyulának nagy meglepetést okozott, hogy felterjesztették a megyei kitüntetésre. A háziorvos azért nem számított ekkora elismerésre, mert élete nagy részét Csornán töltötte.  A közel fél évszázada praktizáló orvos  pályafutása során különböző feladatokat végzett, de mint mondta, munkájának igazi értelmét a háziorvosi teendő adta. Ennyi évtizeddel a háta mögött nem lehet magasztosabb célja, mint a betegek  megbecsülésének elnyerése. – Azt hiszem, hogy az elmúlt ötven évben munkámmal  példát mutattam arra, hogy érdemes ezt a tevékenységet folytatni, és a gyógyítást, mint szolgálatot a betegek érdekében végezni – mondta dr. Gelencsér Gyula, aki  mindaddig elkötelezi magát hivatása mellett, amíg egészsége és környezete ezt lehetővé teszi.

A nyugdíjazásához közeledő Tarcsainé Varga Anna szerényen megállapította: „nem csináltam semmi kiemelkedőt”. Világ életében szürke háttérembernek tartotta magát, de ez a tény őt egyáltalán nem zavarta. A farádi polgármesteri hivatal vezető főtanácsosa munkáját olyan szolgálatnak tekinti, melyben nem maga a dolgozó, hanem a tevékenység az első. Megtisztelőnek érzi, hogy méltónak találták az elismerésre. Aktív időszaka végéhez közeledve szakmai célja már nem sok lehet, ezért inkább visszaemlékezik a közszolgálatban eltöltött  negyven évre. – Most már kijelenthetem: nem bántam meg, hogy ezt a pályát választottam – mondta az aktív nyugdíjasévekre készülő köztisztviselő, aki ezután a munka miatt háttérbe szorult tevékenységekkel szeretne többet foglalkozni. Tervei közt szerepel az olvasás,  ismeretbővítés és rövidebb-hosszabb utazgatás, de azért a szakmával kapcsolatos kérdésekre is oda fog figyelni.

Légrády Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének vezetőjeként számos hasznos tanácsot adott a környék gazdálkodóinak. A megyei elismerés számára azt igazolja, hogy kollégáival nem „akta típusú”, hanem emberközpontú ügyintézésre törekednek, amit környezetük is észrevett. Az elintézendő ügyek mögött mindig meglátják az emberi sorsokat, ezért a kötött szabályozók ellenére sem felejtik el a lényeget. A közel húsz esztendeje a közszférában dolgozó szakember megköszönte a kitüntetett figyelmet, kollégáinak pedig azt, hogy  hitvallását vele együtt megfogalmazták. Szűkebb családjának is hálás, mert nem róják fel neki a szakmai felkészüléssel töltött időt, amit arra szán, hogy tudása legjavát adhassa.  A megye szolgálatáért díjat nagy becsben tartja az országos elismerésekkel is rendelkező közszolgálati alkalmazott. Légrády Gábor a hibák kijavítása mellett jövőbeni feladatának tekinti az ügyintézés még egyszerűbbé tételét.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés