Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hasznos tanácsok az egészségnapon

– A fiatalok egyelőre nincsenek tudatában annak, hogy milyen hatalmas kincsnek a birtokosai, amit úgy hívunk: egészség. A legtöbben csak akkor értékelik, ha már fogyóban van ez a kincs – fogalmazott a háziorvos.

A kónyi egészségnap közös gondolkodás arról, hogy az emberek mit tehetnének még testi-lelki állapotukért. A Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ ingyenes szűrővizsgálatokat szervezett a helyieknek, akik feltehették kérdéseiket a jelen lévő szakembereknek. Az önkormányzat a rendezvény anyagi hátterét biztosította. A háziorvos szerint érdemes élni a lehetőséggel, mert más körülmények nehéz lenne kivitelezni, hogy öt-hatféle vizsgálaton is átessenek a páciensek. Az előjegyzésekkel megpróbálják lerövidíteni a sorban állást, de a várakozás mégis sokakat visszatart attól, hogy a szakrendelőben keressék fel az orvost. Az egészségnapot szombatra ütemezik, amikor jobban ráérnek az emberek. Egyre nagyobb szerepe van az alternatív terápiáknak, ezért ezekre is felhívják a figyelmet. Dr. Hegyi Katalin a környezetszennyezés egy speciális formájáról, a zajterhelésről is beszélt a kónyi faluházban. A háziorvos megjegyezte: minél korábban, ezért már az óvodában arra kell nevelni a gyerekeket, hogy kerüljék az egészségkárosító tényezőket. Aki óvatosan bánik környezetével, a saját egészségéért is sokat tesz.
Allerné Kiss Edina, a Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője elmondta: Minden évben szeretnék megtartani a tavalyi színvonalat, mindamellett újdonsággal is szolgálnak az embereknek. Az időben felfedezett betegség sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play