Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hatból hat! Ennyi hunyadis jutott be az idei országos versenyre

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Hunyadi János Középiskolájából idén hat tanuló nevezett be a szakmai érettségi tárgyak versenyére, melynek előválogatóján olyanjól szerepeltek, hogy valamennyien bejutottak az országos döntőbe.

A csornai Hunyadi pedagógiás diákjai idén is szép sikereket értek el a szakmai tárgyak országos versenyén. A megmérettetésen hazánk valamennyi pedagógiai szakközépiskolása részt vehet; akik közül az elődöntőn továbbjutó legjobb harminc tanuló kerül be a döntőbe.
– A mi iskolánkból idén hat tanuló indult a szakmai érettségi tantárgyak versenyén, és valamennyiben bejutottak döntőbe, ahol Licskai Laura megszerezte az első helyet, Bella Tamara a második lett, Varga Dorina a dobogó harmadik fokára állhatott, Németh Petra negyedikként fejezte be a megmérettetést, Gál Patrícia a tizedik, Mók Ildikó Dóra pedig a tizennyolcadik lett – mondta Világosné Rozsonits Erika.

A verseny kiváló fokmérő a tanulóknak, akik megmutathatják, hogy mennyi elméleti és gyakorlati ismeretet sajátítottak el a négy év alatt. A felsőfokú oktatási intézménybe jelentkezőknek különösen előnyös, mert az országos verseny első tíz helyezettjének plusz száz pontot hoz a továbbtanuláshoz az adott szakirányban; a következő tíz helyezettnek ötven, az azt követő újabb tíznek pedig huszonöt többletpontot jelent.
Világosné Rozsonits Erika több mint tíz éve foglalkozik tehetséggondozással, és diákjai nyolc esztendeje elhozzák az országos első helyet.
– Sokan tévesen gondolják, hogy csak a nagyobb városok középiskoláiban tanulnak tehetséges diákok. A valóságban mindenütt megtalálhatóak, csak nagyobb odafigyelést igényel a felkutatásuk – mondta a csornai pedagógus, aki az átlagosnál több gondolkodást és kreativitást igénylő feladatot oldat meg már a kilencedik osztályosokkal. Meghatározó fordulópontnak nevezte, amikor diákjai megértik, hogy a tanulással olyan tudás birtokába jutnak, amely megnyitja előttük a nagyobb lehetőségeket.

Televíziónknak hárman számoltak be a versenyen szerzett tapasztalataikról. A lányok valamennyien a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szeretnének továbbtanulni.
A kapuvári Licskai Laura nem számított az első helyre. A plusz száz ponton kívül fontos neki, hogy a vizsgahelyzettel kapcsolatos benyomásokat is szerzett. A kétnapos versenysorozat szüneteiben felfedezték Szolnokot és környékét.
– Nem tudjuk elégszer megköszönni családunknak, barátainknak és felkészítő tanárunknak a gyakorlás során tanúsított megértésüket és segítségüket. Világosné Rozsonits Erika a rengeteg munka és felkészítés mellett lelkileg is támogatott bennünket.
Gál Patrícia nagyon örül, hogy benevezett a megmérettetésre, mert sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodott a két napon át tartó, emelt szintű érettségi feladatokból összeállított versenyen.
– A társaság is nagyon jó volt, mert biztattuk és támogattuk egymást. Mi már tudjuk, hogy mit jelent, ha a kitűzött cél teljesítése érdekében lemondunk néhány szabadidős programunkról – tette hozzá az országos tizedik helyezést elért csornai hunyadis diák.
A lébényi Mók Ildikó nagyra értékeli, hogy a versenyen megmutathatta rejtett tartalékait, ezenkívül a többletpontok is sokat jelentenek számára.
– Erika néni rengeteg számonkéréssel ösztönzött minket arra, hogy minél jobb eredményt érjünk el – hangsúlyozta a középiskolás.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés