Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hatemeletes szülinapi tortával és a Hanság Big Band zenéjével ünnepelt a 10 éves cukrászda

– Egy fagyizó születésnapján milyen idő legyen, ha nem harminc fok, és gyönyörű napsütés! – mondta a 2001 júniusában háromfős személyzettel indított, s két esztendeje csodaszép épületbe költöztetett Monako cukrászda tulajdonosa, aki szerint mit sem ér a finom fagylalt, ha nincs kóstolója, ezért köszönettel tartozik a tíz éve kitartó vendégeknek. Ilyen testületet és ilyen önkormányzatot kívánok minden településnek, mely támogatja a településnek hírnevet hozó, jól működő vállalkozásokat – jegyezte meg a cukrász.
A napjainkban tizennyolc főnek munkát adó vendéglátóipari egységet Hámori György méltatta. Európában valahogy így kell kinéznie egy cukrászdának – mondta a polgármester, aki úgy gondolja, hogy az önkormányzat tartozik hálával a vállalkozónak, mert az mindig pártolóként állt a testület munkájához. – Soha nem volt olyan kérés, hogy személy szerint ne fordulhattam volna hozzájuk – tette hozzá a város vezetője. Hámori György joggal mutatott körbe a település egyre szebbé formálódó központjában, hiszen szemben a Monako cukrászda, háta  mögött a Lumniczer-kórház megújult épülete, s nem messze a volt járásbíróság szintén mostanság átadott komplexuma. A polgármester olyan közösen megvalósítandó tervekre is célzott, amelyekben Kozma Péternek ugyancsak jelentős szerepet szánnak.
Kóczán Zoltán, a 8-as választókörzet képviselője a cukrászda fejlesztésének kezdeti lépéseiről beszélt, valamint arról, hogy az önkormányzat szívesen hozzájárult a területbővítéshez. A megyei közgyűlés alelnöke bármerre jár a tágabb környéken, megdicsérik a várost, kiemelve a közel száz fő vendéglátására alkalmas Monako cukrászdát, mely messze földön híres. Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára nem túlzott, amikor kijelentette: a cukrászda olyan színvonalú, hogy bőven megállná a helyét a budapesti Váci utcában, vagy a bécsi Mariahilferstrasse-n.
Szép a környezet, nagy a választék, az eladók kedvesek – ilyen vélemények hangoztak el az ünnepségen megjelent vendégek körében, s legtöbbjüknek már megvan a kedvenc édessége is. A cukorbetegek három-négyféle fagyiból választhatnak, így nekik sem kell lemondaniuk az édességről. Az egyik pozitív véleményt megfogalmazó hölgy Budapestről érkezett a rábaközi városba, ahol igénybe veszi a kórház gyógykezeléseit, s nem mellesleg a Monako ízeit kóstolgatja. Mint mondta, a fővárosban nem ehet ilyen finomságot. A hagyományos főzött és gyümölcsfagyi mellett olaszos zamatú édességet is kínálnak, mely inkább a fiatalok kedvencei közé tartozik.
Helyben készül a sütemény, a több mint harmincféle fagylalt. De milyen előzményei vannak a történetnek? A felszolgáló egy vendéglátóipari egységben ismerkedett meg cukrász feleségével, s úgy tűnik, nemcsak családi életüket, de a vállalkozást is sikerre vitték. A Monakot megszerették az emberek, mert ilyen igényes és nagy cukrászda az egész Nyugat-Dunántúlon alig van – közölte a tizedik évfordulóját ünneplő cukrászda tulajdonosa. Az idei év slágerújdonsága a “Hölgy csókja”fantázia nevű fagylalt. Még annak is a kedvében járnak, aki nem az édes falatokért tér be az igényes helyre, hanem éppen melegszendvicset és koktélt szeretne fogyasztani. Kozma Péter elárulta, hogy a cukrászdát nem szeretné tovább bővíteni, de más jellegű ambíció azért vannak.

Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés