Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hegyekben álltak az olcsó ruhák a beledi ifjúsági házban

Egy teljes napig csomagolták és szortírozták a bajorországi adományokat Beledben. A településre nem először érkezett ilyen jellegű küldemény, melyben a csecsemőruhától kezdve, a női-férfi kabátokon át a cipőkig, és a műszaki felszerelésekig, sok minden megtalálható.

Kamionnyi segélyszállítmány érkezett néhány hete Bajorországból Beledbe. A teniszklub tagjai évek óta összegyűjtik és elküldik a rábaközi településre a külföldön már feleslegessé vált, de használható árucikkeket.
Idén az adomány nagyságára való tekintettel többnapos vásárt rendeztek. A kedvezőtlen szociális körülmények között élő családok ingyen jutottak hozzá a szükséges holmikhoz, melyek árusítása a szortírozást követő napon 9-től 18 óráig tartott, sőt még másnap is folytatódott. Aki tehette, jutányos áron, néhány száz forintért vásárolt az adományokból. Az ifjúsági házban berendezett alkalmi „árudát” az őszi szünetben szabadságukat töltő pedagógusok és óvónők felügyelték. A szervezésben részt vevők jól ismerik a rászoruló helyiek életkörülményeit, ezért el tudták dönteni, hogy mely családoknak juttassanak a külföldi adományból, de olyan felajánlók is akadtak, akik ismerve a nemes célt, a vételárnál nagyobb összeget fizettek a ruhákért és műszaki cikkekért. Beled polgármestere és a küldemény feladója úgy határozott, hogy a vásárból származó 370 ezer forintnyi bevétel felét az óvodásoknak, másik felét pedig az iskolásoknak ajánlja fel. Gerencsérné Németh Erika óvodavezető elmondta: a nevelőkkel közösen döntik el, hogy mire fogják fordítani a pénzösszeget.
A járókeret és a rokkantkocsi pár ezer forintért talált gazdára, a működőképes tévékészülék, az utazóbőrönd és a babakocsi szintén jó helyre került.
Gerencsérné Németh Erika a televízió képernyőjén keresztül is megköszönte az önzetlen adományt a teniszklub tagjainak, akik személyesen is meggyőződtek az osztáson résztvevők rászorultságáról.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play