Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hegyekben álltak az olcsó ruhák a beledi ifjúsági házban

Egy teljes napig csomagolták és szortírozták a bajorországi adományokat Beledben. A településre nem először érkezett ilyen jellegű küldemény, melyben a csecsemőruhától kezdve, a női-férfi kabátokon át a cipőkig, és a műszaki felszerelésekig, sok minden megtalálható.

Kamionnyi segélyszállítmány érkezett néhány hete Bajorországból Beledbe. A teniszklub tagjai évek óta összegyűjtik és elküldik a rábaközi településre a külföldön már feleslegessé vált, de használható árucikkeket.
Idén az adomány nagyságára való tekintettel többnapos vásárt rendeztek. A kedvezőtlen szociális körülmények között élő családok ingyen jutottak hozzá a szükséges holmikhoz, melyek árusítása a szortírozást követő napon 9-től 18 óráig tartott, sőt még másnap is folytatódott. Aki tehette, jutányos áron, néhány száz forintért vásárolt az adományokból. Az ifjúsági házban berendezett alkalmi „árudát” az őszi szünetben szabadságukat töltő pedagógusok és óvónők felügyelték. A szervezésben részt vevők jól ismerik a rászoruló helyiek életkörülményeit, ezért el tudták dönteni, hogy mely családoknak juttassanak a külföldi adományból, de olyan felajánlók is akadtak, akik ismerve a nemes célt, a vételárnál nagyobb összeget fizettek a ruhákért és műszaki cikkekért. Beled polgármestere és a küldemény feladója úgy határozott, hogy a vásárból származó 370 ezer forintnyi bevétel felét az óvodásoknak, másik felét pedig az iskolásoknak ajánlja fel. Gerencsérné Németh Erika óvodavezető elmondta: a nevelőkkel közösen döntik el, hogy mire fogják fordítani a pénzösszeget.
A járókeret és a rokkantkocsi pár ezer forintért talált gazdára, a működőképes tévékészülék, az utazóbőrönd és a babakocsi szintén jó helyre került.
Gerencsérné Németh Erika a televízió képernyőjén keresztül is megköszönte az önzetlen adományt a teniszklub tagjainak, akik személyesen is meggyőződtek az osztáson résztvevők rászorultságáról.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek