Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hétköznapi hősöket köszöntöttek Kapuváron

Az emberek biztonsága három pillérre épül: az államra és polgáraira, valamint a szervezett katasztrófavédelemre. Utóbbiba integrálták  2012.január 1-jén a tűzoltóságokat. Az új jogszabályok értelmében “ köteles szolgálatba”állíthatók azok, akik olyan speciális szaktudással vagy eszközökkel rendelkeznek, amelyekkel baj esetén bevethetőek. Az Országos Bevetés-irányítási Terv a rendvédelmi szervek, a vámhatóság és a honvédség új működési mechanizmusát szinkronizálja, így az árvíz elleni védekezést. Civil egyesületek bevonásával önkéntes mentőszervezetek létrehozását is tervezik, de az országban  már legalább tíz ilyen egység működik – hangzott a rendezvényen.

Az önzetlenül segíteni akaró emberek a múltban többször bebizonyították, hogy az állampolgárok számíthatnak rájuk.
Kapuváron kívül a megyében még három helyen tette le az esküt az a több száz polgári védelmi és önkéntes személy, akik nélkül nem lehet kerek egésznek tekinteni a katasztrófavédelmet. Az érintettek a mozgósítási gyakorlat keretében helyszínbejárást tartottak, mely azt a célt szolgálta, hogy az egységek kipróbálják magukat. Az önkéntes és köteles polgári védelmi szervezetekben országosan 102 ezer személlyel számolnak katasztrófaveszély idején, a mentőszervezetek pedig 1.100 fővel állnak a rendelkezésre. Ezenkívül hatvannál is több alapítványt,  egyesületet és kiemelten közhasznúként működő mentőszervezetet tartanak nyilván, akik kutyás kereső, barlangi-, vízi-, búvár- és légimentő, magasból, valamint mélyből mentő, továbbá műszaki és városi kutatómentő szakemberekkel rendelkeznek.

Az önkéntesek nem tartoznak a hivatásos egyenruhás állományhoz, de a kiképzéseken részt vett segítők vészhelyzet esetén is tudják, hogy mit kell tenniük.
Hámori György szerint kiemelt tisztelet jár azoknak az embertársainknak, akik mindennapi munkájuk mellett képesek tenni a társadalomért. Kapuvár polgármestere kiemelte: egészen addig nem vesszük őket elég komolyan, amíg bajba nem kerülünk, de akkor viszont igen jól jön a jelenlétük. Az ünnepélyes keretek közt letett esküről a városvezetőnek az a véleménye, hogy tovább erősíti az önkéntesek elhivatottságát.

Magyarország biztonsága érdekében végzett kiemelkedő polgári védelmi szolgálata ellátásáért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerő oklevéllel jutalmazta Nagy Attilánét, a beledi polgármesteri hivatal műszaki ügyintézőjét; Takácsné Szakács Ilonát, a vöröskereszt területi szervezetének megbízott vezetőjét; Farkas Róbertet, a szili általános iskola tanárát; Márkus Imrét, a Csornai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét; valamint Élő Józsefet, a bősárkányi polgármesteri hivatal igazgatási csoportvezetőjét.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play