Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Heves kirohanások a rendkívüli ülésen

Csorna vezetője pesszimista jóslatában azt állította, hogy az ágyszám-átcsoportosítással megszűnne az aktív ellátás a kórházban. Az intézmény főorvosai a testületi ülésen megindokolták álláspontjukat a struktúraátalakítás mellett. Részlet dr. Juhász Gábor pulmonológus felszólalásából: Mit akar ön, mit akar a testület?  Akar kórházat, vagy nem akar? Ez itt a kérdés! (...) Kérem, üljenek le az igazgató úrral, a szakmavezetővel, és döntsék el, de ha valóban elvállalunk valamit, ahhoz az önkormányzat igenis fizessen.
Dr. Vályi Péter belgyógyász-kardiológus a következő véleményen volt: Senki nem beszélt arról, hogy szülészeti-sebészeti ágyak megszüntetéséről lenne szó, hanem arról, hogy finanszírozási meggondolásból a sebészeti mátrix osztályunkról – szükség esetén – átcsoportosításra kerülnének az ágyak a belgyógyászati mátrixra. (...) Teljesen mindegy, hogy az illető beteg melyik osztályon van, elsősorban a teljes egészségi állapotát kell figyelembe venni, és nem az osztályszerkezetet.
Dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos kinevezését azért kapta, hogy a struktúraátalakítással megmentse a csornai kórházat. – Itt nyerni a betegek csak akkor tudnak, ha végre valahára szót értenek a főorvos urak, és végre bekövetkezne az, hogy van egy tervezet, és az érintett orvosok akkor jelentkeznek nálam egyeztetésre – jegyezte meg az igazgató.
Kiss Ottó fideszes képviselő az ülés során arra szólította fel a polgármestert, hogy feltételezések és rémhírek terjesztése helyett konkrét javaslatot tegyen. Major András, ugyancsak fideszes képviselő hozzászólása így hangzott: Ön egyfolytában a Fidesz-KDNP frakció ellen uszítja a csornai népet. Az önkormányzati választásokon önök úton-útfélen azt mondták, hogy fideszesek, aztán hat hónappal utána meg már nem. Dr. Turi György a képviselői felszólalás hatására a következőt javasolta: Ezek után egyetlen egy értelmes lépés lehetne, oszlassuk fel magunkat! Ezt támogatja a Korona Polgári Egyesület! Major képviselő erre válaszul azt kérte, hogy mondjon le maga a polgármester.
A csornai képviselő-testület az ülés végén másodszor is megszavazta a kórház  ágyszám-átcsoportosítását. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin kérte, hogy módosítsák az előterjesztésben tévesen szereplő  ágyszámcsökkentést átcsoportosításra. Végül a polgármester ingerülten bejelentette: Igen remélem, hogy nem lesz igazam, de sajnos attól félek, hogy év végére vagy jövő év elejére a szülészet, illetve sebészet meg fog szűnni Csornán!
Beküldés dátuma: 2011. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés