Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hófehérke és a hét törpe a beledi óvodában

Beled bölcsődései és óvodásai az elmúlt hetekben a farsangi szokásokkal, néphagyományokkal ismerkedtek. Az előkészületek után került sor a zenés-táncos programra.

A hagyományokhoz híven az idei évben is megszervezték a farsangi mulatságot. A rendezvény nem csak a koronavírus-járvány miatt volt zártkörű, hiszen a korábbi években is kizárólag az óvodás gyermekek vehettek részt rajta. Abban sem volt változás, hogy minden óvodás jelmezt öltött magára. Délelőtt folyamán vidám zenét hallgattak és különböző táncokkal, mondókákkal, játékkal szórakoztak a kisgyermekek.
Szintén hosszú időre visszavezethető hagyomány, hogy évente négy alkalommal színházi előadásban részesülnek az óvodások. Mivel tavaly ez a program elmaradt, ezért az óvoda dolgozói a farsangi bálon a Hófehérke és a hét törpe című Grimm mesét adták elő a gyerekeknek. Az óvónők és a dajkák felosztották egymást közt a szerepeket, így volt aki törpének állt, míg más a vadászt vagy királynőt alakította, még a varázstükröt is megszemélyesítették.
Mórocz Ildikó mb. intézményvezető arról beszélt, hogy milyen jelmezeket kedvelnek leginkább a gyerekek. Szerinte mostanság egyre kevésbé választják a klasszikus mesék szereplőit, helyette inkább a modernebb történetek résztvevőivel azonosulnak. Az intézményvezető felsorolta, hogy legutóbb milyen figurákat és alakzatokat öltöttek magukra az óvodások: volt köztük űrhajós, királynő cigánylány, dzsondér traktor, piros virág. A csodaszép jelmezek összeállításában nagy szerepe volt a gyerekek szüleinek.

Beküldés dátuma: 2021. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

További hírek