Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Hoffer Réka az országos női horgászválogatott legfiatalabbjaként erősíti a magyar csapatot

Hoffer Réka jó kiindulónak tekinti, hogy tavaly hazai vizeken kezdhette profi pályafutását. A kapuvári diáklány bronzérmes lett a Győrben megrendezett horgász női egyéni bajnokságon, valamint tagja volt a világbajokságon harmadik helyezést elért magyar válogatottnak.

Hoffer Rékát hároméves korában vitte magával édesapja a babóti tóhoz, ahol spiccbotot adott a kezébe. Ezt követően nagybátyja is ellátta hasznos tanácsokkal, 2009-ben pedig részt vett első megyei versenyén.
– Tavaly kezdtem el komolyabban foglalkozni a sportággal, akkor indultam el az országos bajnokságon. Szegeden a Maty-érnél második helyezést értem el. Nagyon megtetszett a profi horgászat, ezért 2017-ben beneveztem a Győrben megrendezett országos női egyéni bajnokságra, melyen harmadik helyezett lettem. A szektorokra osztott helyszínen a kifogott halak súlya alapján dőlnek el a versenyzők pontszámai, illetve a helyezések – mondta a riportalany.

A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 11. osztályos tanulója bekerült a Magyar Országos Horgász Szövetség 5 + 1 fős női válogatott keretébe, így részt vehetett a tavaly augusztusban Szolnokon megrendezett női horgász világbajnokságon. A magyar lányok a spanyolok és a franciák után felállhattak a dobogó harmadik fokára. A csapatkapitány úgy döntött, hogy bár Réka a szezon teljesen új versenyzőjének számít, de a 2016-os országos bajnokságon elért második helyezéséért beveszi a válogatottba. A kapuvári lány csapattársai korábban több világbajnokságon is megmérették magukat, ezért tapasztalataikkal segítették a nálunk fiatalabb versenyzőt. A világbajnokság résztvevőinek természetes, hogy a nők is összemérik tudásukat, de a „gyengébb nem” tagjai közül azért láthatóan kevesebben érdeklődnek a horgászat iránt – mesélte Réka. Hozzátette: A horgász arra törekszik, hogy a legnagyobb összsúlyú hallal büszkélkedjen. Eddigi rekordja egy 12 kg-os ponty, de annak is örült volna, ha ugyanezt az eredményt sok-sok apróbb hallal éri el.

Hoffer Réka tavaly ősszel átvehette a Kapuvár Város Érdemes Sportolója díjat. A fiatal versenyző mivel tudná ezt leginkább meghálálni, minthogy ott lesz a 2019-ben Lengyelországban megrendezésre kerülő világbajnokságon

Beküldés dátuma: 2018. 01. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés