Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hóhelyzet után a belediek

A meteorológia előre jelezte a hóvihart, de annak intenzitását még csak nem is gyanították az emberek. A legtöbben abban reménykedtek, hogy mire hazánk területére ér az ítéletidő, talán szelídül valamennyit. Nem így történt. Beledben március 14-én tartották az 1848/49-es szabadságharc és forradalom tiszteletére rendezett ünnepséget, melyen érthető módon kevesen jelentek meg. Tompáné Balogh Mária megsejtve a vészhelyzetet, vidéki kollégáit még időben elküldte, és maga is szerencsésen hazaérkezett.  A polgármestert este kilenckor értesítették telefonon, hogy  riasztani kell a katasztrófavédelmet. Az első hóban rekedt emberek a ciráki kereszteződés fogságába estek, ezért idén harmadszor is megnyitották a beledi melegedőt. Szinte azonnal  beindult a gépezet, és volt, aki a zuhany alól ugrott ki a segítséget kérő szóra. Meleg teát főztek és takarókat osztottak a családsegítő szolgálat, valamint a művelődési ház dolgozói. 
Tompáné Balogh Mária szerint nem érdemes általánosítani, mert mindegyik rendkívüli helyzetnek megvan a maga sajátossága: a mostani hosszú hétvége miatt többen wellnessre indultak, melynek első állomása akaratukon kívül Beled lett, és az itteni üzemek dolgozói is szerettek volna hazaérni. A helyiek egész éjjel talpon voltak, hogy ellássák a pórul járt nyolcvan-nyolcvanöt „hívatlan” vendéget. Az este kilenc körül érkezett családokat vendégszobákban helyezték el, a többieknek pedig a művelődési ház erre kijelölt melegedőjében jutott szállás. Beled polgármesterét éjjel fél egykor hívták fel a rendőrök, hogy egyelőre nincs mit tenni, meg kell várni a reggelt. Alig fél óra múlva a győri katasztrófavédelemtől értesítették: buszra lenne szükség a további hófal között kintrekedtek megsegítésére, akiknek szorult helyzetéről eddig nem volt tudomásuk. Éjjel kettőkor a téesz erőgépével jutottak az elzárt szakaszhoz, és fél hatra hozták be a szerencsétleneket. Március 15-én ebéd előtt aztán mindenki épen, egészségesen útra kelt, de hogy meddig jutottak, arról már nem érkezett hír a városba. A belediek ezt követően nyugodtan töltötték a hétvége hátralévő részét.
Tompáné Balogh Mária levonta az eset tanulságát: az emberek nehezen fogják fel, hogy milyen drámai helyzetbe kerülhetnek, és a figyelmeztetések ellenére autóba ülnek. Ha lesz legközelebb (bár ne legyen!), remélhetőleg emlékeznek a mostani nehézségekre, és inkább otthon várják ki a vihar elmúltát.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play