Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Holtodiglan-holtomiglan szép ruhában

A menyasszonyiruha–kölcsönzőnek nemcsak az anyagokhoz és az aktuális divathoz kell értenie, mert  ruhaügyben a véleményét is ki szokták kérni. Hogy tényleg szép legyen az ara, és egyéniségéhez illő a ruha, a szakembernek valamilyen szinten a menyecske lelkébe is bele kellene látnia.
A Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskolában végzett varrónő Győrben jó osztályközösségre talált, ezért csoporttársaival kiválóan megértették egymást. Zsuzsanna az azóta megszűnt Győri Kötő és Ruhaipari Szövetkezetnél kezdett el dolgozni, ahol szalagmunkát végzett. A cégnél külföldi megrendelésre főleg női felsőruhákat készítettek, de ezen belül mindenkinek meg volt a maga részfeladata.
A varrónő házasságkötése után gyermekei nevelésével volt elfoglalva, de már akkor motoszkáltak a fejében a gondolatok, ugyanis mindig vonzódott a szép, fehér ruhákhoz.  A házaspár éjt nap alá téve azon rágódott, hogy belevágjanak-e a saját vállalkozásba, ugyanis akkoriban hallották, hogy Csornán felszámolják az egyik ruhakölcsönzőt. A berendezések után beszerezték az engedélyeket, s az otthon kialakított szalont a szobafestő férj keze munkája tette még hangulatosabbá. Regner Szilárdné sokféle öltözetet kínál az érdeklődőknek: menyasszonyi, koszorúslány, elsőáldozó, szalagavató ruhákat, de jelmezeket is lehet nála kölcsönözni. A tulajdonos a kiegészítőkről és egyéb kellékekről sem feledkezett meg. A riportalany szerint embere válogatja, hogy van aki maga találja ki, és készíti el a farsangi ruhákat, vagy ezt a feladatot inkább varrónőre bízza. Az egyszerű, ötletes dolgokat szinte a semmiből is létre lehet hozni, de pár ezer forintért már  „profi” jelmezeket lehet igényelni. Nem biztos, hogy a sokgyermekes anyukák  évről évre képesek kitalálni csemetéiknek a báli öltözetet.  Divatok jönnek, mennek, ezért a fiúknál sokáig a pókember volt a sláger, a kislányok pedig még ma is szeretik a klasszikus tündér és királylány jelmezeket.

Minden lány álma a gyönyörű, hófehér menyasszonyi ruha, de egyre kevesebben engedhetik meg maguknak az igényesebb darabokat. Sokan az egyszerűbb megoldást keresik, ezért szolidabb külsőségek között kis esküvőt tartanak. A spórolás mellett a szép ruhához a nők mégis ragaszkodnak. Regner Szilárdné garantálja, hogy nála olcsóbban lehet kölcsönözni, mint például Győrben, így őt inkább a kisebb pénztárcával rendelkező házasulandók keresik fel. Arra is van példa, hogy a megyeszékhelyről érkeznek a megrendelők, miután értesültek mérsékelt árairól. A fővárosi divathullám vidéken csak évek múlva érezteti hatását, ezét náluk kevesebben keresik a fekete-fehér, elöl rövid, hátul hosszú ünnepi ruhát.A leendő asszonyok többsége a szép és egyszerű viseletben érzi jól magát, de persze itt is vannak kivételek. A „bevállalósabbak” félig-meddig a hasat is szabadon hagyják, így néha ezen testrészüket csak fátyolos csipke takarja. A fodros menyosszonyi ruha jelenleg nem divatos, ezért a megrendelők főleg az olyan darabokat keresik, amelyek nem keltenek nagy feltűnést. A vásárlók közül többen azonnal beleszeretnek az ötözetbe, míg mások tízet-tizenötöt is felpróbálnak, s csak utána döntenek.
A téti szalonban őrzik azon házasulandók fényképeit, akik nála szerezték be a ruhát, de a tablón sajnos olyanok boldogsága is meg lett örökítve, akik azóta különmentek. A holtodiglan- holtomiglan fogadalom azért sokaknál nem csak szándék marad, ezért felcseperedő gyermekeik is a megszokott helyen választják ki ballagási ruháikat. Regner Szilárdnénak nagy öröm, ha az egykori házasulandó pár gyermeke is nála fogja kiválasztani az áhított ünnepi öltözetet. A menyasszonyiruha–kölcsönző munkájának alapja a bizalom, amit barátsággal és segítőkészséggel épít fel.
A varrónő anyukaként az általános iskola szülői munkaközösségének tagja. Hármukkal összefogva elindították a „Szülők a játszótérért” mozgalmat, aminek meg is lett az eredménye. A vállalkozó a közösséggel szemben sem rest, ezért asszonytársaival azon töri a fejét, hogy mivel tehetnék szebbé a gyermekek életét. Zsuzsannát egykori osztálytársai csodálkozva nézik: nagy szervezőegyéniség lett belőle; mire a következőt reagálja: tény, hogy ő sem így született, mert az évek során tapasztalta, hogy milyen fontos az emberekre való odafigyelés. A hobbiszinten röplabdázó téti ruhakészítő kerüljön bármilyen helyzetbe, a lehető legjobban jön ki belőle. – Lehet, hogy sokat gondolkodom a feladaton, de bármivel jönnek hozzám, azt megoldom - hangzott a frappáns válasz.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés