Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hordozható számítógépek a szili általános iskolában

A helyszín a szili Szent István Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, amely 95 PC-vel gazdagodott a pedagógiai módszertani reformot támogató TIOP-os infrastruktúra fejlesztési program révén. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez 2010 tavaszán benyújtott, s most már tudjuk, hogy közel 11,5 millió forint értékű, vissza nem térítendő  pályázatnak köszönhetően a pedagógusok munkáját további 5 modern kompjúter segíti,  amelyeket a tanórán kívüli tevékenységhez is fel tudnak használni. A település önkormányzata az oktatást segítő eszközök beszerzését több mint 600 ezer forinttal támogatta.
Náray Lajosné igazgató szerint a korszerű számítógép használatának elsajátítása növeli a tanulók majdani munkaerőpiaci esélyeit, ezenkívül a csoportos képzés mellett előtérbe kerül a diákokkal való egyéni, valamint kooperatív foglalkozás. A tanítási-tanulási folyamat során elkerülhetetlen ellenőrzési és értékelési mozzanatokat is hatékonyabbá tehetik a pedagógusok által használt laptopok, amelyeket a házon belüli információáramlásra és a fenntartó önkormányzattal, valamint a szülőkkel történő kapcsolatépítésre is alkalmazhatják. Az igazgatónő megjegyezte: a többi már pedagógus kollégáin múlik, mint ahogy az is, hogy mennyire fogják kihasználni a modern számítógépeket. Beszélgetőpartnerünk úgy gondolja, hogy nem ártana több óraszámban oktatni az informatikát, de a számítástechnikai alapismereteken kívül főleg a matematika és a magyar szakos pedagógusok fogják bekapcsoltatni a gyerekekkel a notebookokat.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek