Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Horváth Krisztina zenetanár könyv- és lemezbemutató koncertje Csornán

Az énektanár sokat tehet azért, hogy a fiatalabb nemzedék a zenén, a dalon keresztül boldogító örömforrásra leljen. A gyermekek színpadi előadása, muzsikája nem más, mint életigenlés. A megszívlelendő gondolatok Horváth Krisztina „...összeillik a szőke a barnával...” című csornai lemezbemutató koncertjén hangoztak el.

A zenét, mint az élet alapvető örömforrását mindenkinek érdemes felfedeznie, átélnie, s az énektanár óriási szerepe, sőt felelőssége, hogy a gyermek minél korábban eljusson eddig a nagyszerű felismerésig. Kodály Zoltán és Horváth Krisztina nem azonos évszázadban születtek, mégis úgy tűnhet, mintha a magyar zenetudós néhány gondolatát egyenesen a zenetanárral kapcsolatban fogalmazta volna meg. Széles Sándor nyitóbeszédében azt ajánlotta a fiataloknak, hogy zárják a szívükbe Kodály örökké ható eszméit, mert segít megérteni, átérezni a ma emberét körülvevő hatásokat.
A jó tanárnak, a kiváló nevelőnek a munkája egy életen át meghatározó lesz a tanítványok számára – fogalmazott a kormánymegbízott. Horváth Krisztina az a tanár, aki képes a jót átadni mindannyiunknak.
Aki már gyermekként megtanulja értékelni az igaz dolgokat, későbbi életében is nagy eséllyel elkerülik a hamis igézetek. A nemzethez tartozás érzését már egészen kicsi korban elültetik a lelkünkbe az egyszerű népi játékok, szólások, hanglejtések, hazai szólamok. A magyar dallamkincs a lelki élet építőanyaga, melynek megszerzésében a zenetanár lehet a gyermekek segítségére.
A könyv- és lemezbemutató koncerten közreműködtek Csikvánd, Fertőszentmiklós, Gyarmat, Kunsziget, Lébény, Mórichida, Mosonszentmiklós, Nagycenk, Rábacsécsény, Sopronkövesd települések népdalkörei, népzenei együttesei.

Beküldés dátuma: 2019. 05. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Földet a gazdáknak! program megyénkben

    2015. november 16-án megkezdődnek a földárverések Győr-Moson-Sopron Megyében. A 3 hektárt meghaladó földrészek aukciójáról Széles Sándor kormánymegbízott tájékoztatta a Rábaközi Televízió nézőit.

További hírek