Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Hosszú és küzdelmes tanítási év fejeződött be a csornai Széchenyiben

Minden tanév rejteget valami újat, valami mást, de az idei nagyon különleges volt mindenki számára – mondta Burányi Renáta a csornai Széchenyi István Általános Iskola tanévzáró ünnepségén. A kialakult helyzet miatt idén rendkívüli ballagás keretében búcsúztaták a végzős nyolcadikosokat.

Már az első félévben is sok nem várt esemény történt, a második félév elején pedig váltás következett be az intézmény vezetésében, és az iskolai élet ment tovább, vagyis ment volna, de váratlan fordulat következet be, amire nem volt példa az elmúlt évtizedekben sem.
– Hosszú és küzdelmes tanítási év áll mögöttünk. Szeptembertől felállt egy új rend, nehéz körülményekkel, de elindult a tanév – mondta Burányi Renáta, majd a tanórákon kívüli hasznos napokról is megemlékezett. Számos program valósult meg az első félévben: hasznos nap keretében papírhulladékot gyűjtöttek alsósok és felsősök; túráztak tanulóink a Ság hegyre és a Vulkán Parkba, melyen néhány szülő is részt vett; Öko program keretében az öntésmajori Hanság Múzeumba kirándultak osztályonként 3-3 tanulóval; megtartották a hagyományos Halloween bált; Adventi vásárt szerveztek, ahol a tanulóink csodaszép ajándéktárgyakat árusíthattak; Lázár Ervin Program keretében különböző előadásokon vettek részt a tanulók, és sorolhatnánk a sok, sok színes programot.
– A járványveszély miatt gyorsan kellett átállnunk az iskolán kívüli munkarendre, de sikeresen és jól fogadták a pedagógusok mellett a diákok és szüleik is kihívást. Pedagógusaink interaktív, következetes és lelkiismeretes munkájának köszönhetően még a rendkívüli helyzetre való tekintettel is eredményesen zárhattuk a tanévet. Folyamatosan nyomon követték a tanulói munkát, segítették az otthoni felkészülést, az ellenőrzés és értékelés legkülönfélébb módjával motiválták tanulóinkat. Ehhez az eredményes munkához társult tanulóink szorgalma, a tanórákra való kitartó, lelkiismeretes felkészülése – fogalmazott Burányi Renáta, majd megköszönte kollégái lelkesedését, mellyel a nehéz pillanatokban is helytálltak.
– Tudom, nem volt könnyű, sokszor hiányzott a pedagógusok biztató szava, kedves mosolya vagy éppen határozott tekintete. Diákjaink és pedagógustársaim nevében hálásan köszönöm a szülők példaértékű segítségét, támogatását, áldozatvállalását, amit a digitális oktatás során erőn felül nyújtottak. Mindnyájan tudjuk, hogy mindezt gyermekeikért tették, az ő boldogulásukért. Bízom benne, hogy tanulóink a megszerzett tudást szeptemberben eredményesen fogják tovább kamatoztatni. Voltak nagyon nehéz döntések, melyeket el kellett fogadni és annak függvényében lépni – hangzott az évzárón.
Az igazgató megemlítette azokat a programokat, melyek elmaradtak a rendkívüli helyzet miatt és a ballagás sem a megszokott módon történt az idén. Az alsóbb évesek bizonyítványosztása zárt ajtók mögött, de ahol lehetett, legalább nyitott ablakok előtt zajlott le.
A tanévet 256 alsó tagozatos, 293 felső tagozatos, összesen 549 tanulóval zárta a csornai Széchenyi. A növendékek többsége sikeresen teljesítette a tantervi követelményeket, bár 17 tanulónak augusztusban egy vagy több tantárgyból javítóvizsgát kell tennie. 48 tanuló pedig kitűnő bizonyítvánnyal zárta a tanévet.


A csornai Széchenyi István Általános Iskola 2019/2020-as tanévében kitűnő bizonyítványt elért tanulók:
2. évfolyamon: Csapó Kata, Dömötör Julianna, Hideg Maja, Kiss Benedek Gergő, Rácz Bugár Bella, Zuber Kolos; Domonkos Zsolt, Erdélyi Luca, Fehér Áron, Horváth Edina, Kiss-György Márton, Németh Zoltán, Széher Donát, Kadijszki Száva Lili, Keresztes Patrik, Király Tamás, Lakinger Luca
3. évfolyamon: Bognár Áron, Mészáros Ádám, Zsolnai Réka, Kovács Hanna, Szalai Eszter
4. évfolyamon: Kocsis Bianka, Lajtos Bálint, Sági Gergő, Adamecz Emma, Csigó Petra, Pozsgai Bence, Rajki Alexandra, Talabér Szonja, Balogh Dóra, Boross Kata, Tóth Zsófia
5. évfolyamon: Csapó Réka, Dömötör Boglárka Mária, Takács Brigitta, Takács Ádám
6. évfolyamon: Németh Júlia Vanda, Csonka Flóra, Horváth Ferenc Simon, Jakab Áron, Kiss Gergely, Nagy Elizabet, Simon Júlia, Hudy Lívia, Szöllősi Sára
7. évfolyamon: Jakab Zsóka Anna
8. évfolyamon: Hollósi Júlia, aki Csorna Város Érdemes Diákja, és Papp Gergely iskolánk volt tanulója által készített Széchenyi-fafaragást, az iskola legrangosabb díját kapta.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek