Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hunyadisok sikerei a szakmai versenyeken

- Hosszú évek komoly munkája, sok-sok izgalma előzte meg, hogy bejutottunk idén is a szakmai érettségi tárgyak országos döntőjébe - mondta Világosné Rozsonits Erika pedagógus, aki szerint a diákok már az első perctől érdeklődve fordultak a pedagógia és a pszichológia tárgyak felé. Felkészítő munkája során önálló gondolkodásra, véleményalkotásra készteti tanulóit. Mivel az oktatás elméletcentrikus, a felkészítő olyan gyakorlati feladatokkal próbálja változatosabbá tenni a tanulást, melyeket a fiatalok életkoruknak megfelelően teljesíthetnek  szabadidejükben. Kiss Noémi úgy véli, hogy a Hunyadi pedagógia szakos osztálya nagyon jó kiinduló alapja lehet későbbi tanulmányainak. Társaival négy év tananyaga alapján készültek a versenyre, és a vizsgadrukk ellenére kihozták magukból a maximumot. A 12/C osztályos tanuló első helyezést ért el a Szolnokon megrendezett Szakmai Előkészítő Érettségi Tárgyak Versenyén. Rácz Barbara harmadikként végzett az említett, emelt szintű érettséginek megfelelő megmérettetésen. A szintén 12/C-be járó diák elmondta, hogy sok lemondás és még több munka áll az eredmények hátterében. A lányokat nemcsak az motiválta, hogy jó pontokat szerezzenek, hanem iskolájuk három éven át megszerezte az első három helyezést, ezért ügyeltek arra, hogy ne szakadjon meg ez a tendencia.
A többfordulós Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen Nagy Kitti a szakközepesek kategóriájában megyei hatodik helyezett lett, Péter-Héderi Adrienn a gimnazistáknak kiírt  próbatétel tizenegyedik helyét szerezte meg - mondta Vecsey László pedagógus. A harminc feladat megoldására hetven perc állt a diákok rendelkezésére. A pontozás alapján is látható, hogy milyen eltérő nehézségi szintűek az egyes példák.
Junior Achievement Magyarország Alapítvány tizennyolc éve működik hazánkban. A kiemelten közhasznú szervezet célja a diákság pénzügyi intelligenciájának fejlesztése. A Hunyadi tanulói első alkalommal vettek részt az alapítvány “Próbálkozó Vállalkozó Tanulmányi Verseny”-én. A 11/B-sek ötvennyolc csapatból kerültek be a nyolc legjobb közé - tájékoztatott Márton Lívia pedagógus. Farkas Flóra, az országos negyedik helyezést elért csapat tagja elmondta: a versenyen egy fiktív szolgáltató vállalkozást modelleztek, melynek kapcsán rengeteg kreatív ötlettel álltak elő. Nagy Ágnes a másnapi élményeket foglalta össze: egy véletlenszerűen kisorsolt céghez jelentkeztek képzeletbeli állásinterjúra. A lányok nem bánták meg, hogy a közgazdasági szakot választották a csornai iskolában. Az országos verseny további résztvevői: Véghelyi Kitti, Balázs Kinga és Szukhentrunk Zsófia.
Az országos középiskolai illemtanversenyen a hunyadisok egy-egy csapata megszerezte az első és a harmadik helyezést. Licskai Angéla felkészítő büszke tanítványaira, akik hónapokon át készültek a vetélkedőre és több neves fővárosi iskolát utasítottak a hátuk mögé. Az első helyen végzett csapat tagjai: Péter-Héderi Adrienn, Hima Piroska és Nagy Brigitta. A versenyt a harmadik helyen zárta: Kovács Judit, Nagy Noémi és Kovács Bernadett.
A “VII. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen”a több mint negyven induló közül hatodik helyezést értek el a csornai hunyadisok. Ez mindenképpen fejlődés a tavalyi nyolcadik hely után - jegyezte meg az elméleti felkészítő. A csapat tagjait dr. Pásztor Tibor rendőr alezredes mutatta be: Henye Adrienn, Harang Tamás, Kiss Attila és Princzes Dávid. A gyakorlati feladatokra Szűr Lászlóné és Gecsényi Zoltán testnevelők készítették fel a fiatalokat. A megmérettetésen teljesített feladatok megegyeznek a tiszthelyettesképző és rendőrtiszti főiskolák felvételi követelményeivel. A Gyulán megrendezett csapatverseny különdíját szintén megkapták a csornai intézmény tanulói. Mivel a csoport egyetlen női tagja olyan jól teljesítette a fizikai feladatokat, mentesül a rendőrtiszti főiskola alkalmassági vizsgája alól. Henye Adrienn úgy érzi, hogy sok kihívás elé állítja leendő pályája, ami ráadásul felelősségteljes és biztos állásnak tűnik.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play