Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Húsz-huszonöt főig várják a jelentkezőket

A 2009 óta létező Kapuvári Polgárőr Egyesület alapító tagja civilben matematika-informatika és technika szakos pedagógus, aki a délelőtti tanórák és az ebéd utáni szakköröket követően szakít időt a társadalmi tevékenységre. Most ugyan kicsit kevesebben vannak, de technikai felszereltségük viszonylag jónak mondható: a megyében az elsők közt hoztak létre rádiós kapcsolatot a rendőrséggel. Nagyon kellene egy szolgálati gépkocsi, hogy az önkéntesek ne a saját autójukkal járőrözzenek a városban. Horváth József, a Kapuvári Polgárőr Egyesület elnöke szerint hétköznap ritkán találkoznak problémás esettel. Mivel a tagság jelentős része dolgozik, inkább hétvégenként próbálnak jelenlétükkel hozzájárulni a település köznyugalmához. A főként közbiztonságra és bűnmegelőzésre szakosodott szervezet a rend őreivel karöltve tesz eleget feladatainak, de árvízhelyzetben a katasztrófavédelmisek is számíthatnak a segítségükre. A közhasznú testületté vált Országos Polgárőr Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei vezetőségének tagja Bencsik Zsolttal tart személyes kapcsolatot, és lehetőség szerint jelen vannak a nagyobb városi rendezvényeken is.
A főként szombat éjjel járőröző polgárőrök a csetepatékba be nem avatkozhatnak, de figyelemfelhívásukkal jobb belátásra bírhatják a duhajkodókat. Amennyiben olyan esettel találkoznak, hogy szükség van a rendőrökre, a rádión keresztül őket azonnal értesíthetik. A Kapuvári Polgárőr Egyesület legutóbbi ülésén tisztújítást kezdeményezett: a szervezet elnöke  Horváth József, alelnöke Varga Zoltán maradt, titkárnak pedig Fekete Jenőt választották meg. Tavasz tájékára tervezik a polgárőrség működését bemutató rendezvényüket. A helyiek közül szinte mindenki belátja, szükség van a tevékenységükre, ezért remélik, hogy egyre többen tenni is fognak a közrend érdekében. A jelentkezőket személyesen és telefonon egyaránt fogadják: 06-70/337-35-10.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play