Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Huszonöt éve polgármester Fodor József

Fodor József az elmúlt negyedszázad során a falu szolgájának érezte magát, és a következő választásokig szeretne továbbra is a helyiekért  dolgozni.

A magyar önkormányzatok, valamint a települési önkormányzatok szövetsége egyformán megemlékezett a negyedszázados évfordulóról. Az elmúlt huszonöt esztendőt sokféleképpen lehet értékelni, melyek közül kiemelkedő a falu közösségének véleménye

Fodor József viszonylag nehezen szánta rá magát, hogy induljon a polgármesteri székért, de tisztelettel elvállalta a megbízatást, amikor többen megkérték rá a faluban.
– Az emberekkel igyekeztem jó kapcsolatot tartani, és ugyanígy a civil szervezetekkel, valamint az egyházzal. A képviselő-testületi tagokkal mindig közösen próbáltunk előrelépni, illetve megoldani azokat a feladatokat, amelyekre a falu érdekében szükség volt.

Az elődök is arra törekedtek, hogy fejlődjön Osli, ezért amikor Fodor József elfoglalta hivatalát, a település már rendelkezett vezetékes ivóvízzel. Az infrastruktúra fejlesztéssel egy időben tűntek el az egykori földes, sáros utak. A járdaépítésen kívül nagy volumenű beruházás volt a szennyvízelvezetés kiépítése. Rendbe hozták a templom környékét, a temetőt, a kultúrházat, átalakíttatták sokfunkciós épületté, ahol helyet kapott a tornaterem, mögötte pedig a közösségi tér. Az önkormányzatnak nincs olyan épülete, mely az elmúlt huszonöt év során legalább egyszer ne lett volna felújítva.

A közel 900 lelket számláló Osli az iparűzési adóból nem számíthat jelentős bevételre, ezért a pályázati lehetőségekre helyezték a hangsúlyt. A civil szervezeteket amennyire lehetett, bevonták a közösségi munkába. Ausztria közelsége olyan szempontból előny, hogy sokan átjárnak dolgozni.
– Tudom, hogy az lenne a jó, ha az emberek itthon tudnák megkeresni a pénzt, de az adódó lehetőségeket ki kell használni – jegyezte meg a falu vezetője. Ha jobban keresnek az emberek, mindjárt igényesebbek is, ami javítja az általános szemléletet.

Fodor József több mint húsz évvel ezelőtti kezdeti bizonytalansága rég a múlté, hisz folyamatosan érzi az emberek támogatását. Végérvényesen majd akkor dönt a folytatásról, ha lejár mostani mandátuma.
– Úgy érzem, ha ez a négy év letelik, akkor nekem ezzel befejeződik, mert a korban is ott vagyok. Szeretnék több időt tölteni hét unokámmal, de a falu dolgaitól nem akarok elszakadni teljesen. Hozzátette: A változást hamarabb észreveszik azok, akik nem itt élnek, csak hazalátogatnak, de a fejlődés egyértelmű.

Beküldés dátuma: 2015. 12. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés