Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Idén húszéves a csornai kung fu iskola

Cser Istvánt az idei versenyszezon kellős közepén szólaltattuk meg. Az edző elmondta, hogy a Csornán megrendezésre kerülő stílusbajnokságon a mosonmagyarvári, a budapesti, a keszthelyi, a szegedi a dunaújvárosi, a szombathelyi, a pécsi, illetve a győri iskola versenyzői vettek részt.

A november eleji csornai háziversenyen stílusbajnoki címeket osztottak ki a legügyesebbeknek. A Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség országos bajnokságának második fordulóját ezt megelőzően Dunakeszin rendezték meg, ahol a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu Egyesület küzdelemben megmérkőző versenyzői valamennyiben bejutottak a döntőbe. A kung fusok jövő évi eseménynaptára egyelőre képlékeny, de abban bíznak, hogy Magyarországon rendezik a Shaolin EB-t – mondta kérdésünkre Cser István. Az oktató hozzátette: idén egy, 2020-ban pedig talán két-három új versenyzőt avathatnak fel a magyar bajnokságon. 

Benedek Márk a felnőtt 65 kg-os kategóriában eredményesen szerepelt. A fiatalember arra számít, hogy az előtte lévő korcsoportból hamarosan újabb versenyzők érkeznek, így nagyobb lesz a résztvevők száma. A csornai stílusbajnokságon a versenyekhez hasonló, de még baráti környezetben gyakorolhattak, mely tulajdonképpen felkészíti a sportolókat a magyar bajnoki döntőre.

Kovács Dániel idén tavasszal kezdte el a komolyabb versenyzést, a Dunakeszin megrendezett bajnokságon egy nyertes és a nála tapasztaltabb versenyzővel szemben elvesztett küzdelemmel a második helyen végzett. A felkészülési időszakot arra szánja, hogy kellően felvértezze magát a rutinosabb résztvevők ellen.

Nagy Bálint a 75 kg-osok népes mezőnyével mérte össze erejét az országos bajnokságon. A negyedik helyet megszerző fiatalember a stílus egyik favoritjával került azonos csoportba. A versenyző így is bekerült a döntőbe, ahol a dobogó minél előkelőbb fokára szeretne felállni.

A kung fuban a tradíciókból eredően fegyelmezettebbek a sportolók. A kínai harcművészet sajátja a nők és az idősebbek iránti tisztelet, a versenytársak és az oktatók nagyrabecsülése. Kuszogovits Mihály szerint a csornai edzők megkövetelik a fegyelmet a fiataloktól, aki céltudatosan vesznek részt az edzéseken. A stílusvezető mester hozzátette: nemcsak a testüket, hanem a lelküket is erősítik a kung fuval. Tanítványaik az élet egyéb területén is kiválóan megállják a helyüket.

Beküldés dátuma: 2019. 11. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek