Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idén még jobban örültek a családok a gyermeknapnak

Nagysikerű rendezvényen vannak túl kapuváriak, pedig a szervezésre kevés idejük maradt, mivel április második felében derül ki, hogy enyhíteni fognak a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorúbb szabályokon.

Felpörögtek az események, miután napvilágot látott, hogy meg lehet tartani a szabadtéri rendezvényeket: a város önkormányzata, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Rábaközi Művelődési Központ dolgozói megbeszélést tartottak, melyen számba vették a lehetőségeket, hogy mivel tudnák színessé tenni a hétvégi rendezvényt a gyerekek számára.

Miután összeállt a gyermeknapi programkínálat, az elmúlt több mint másfél év kihagyás után felhőtlen szórakozásra várták a kicsiket és a nagyokat. A kapuvári várárokhoz érkezőket „palacsintajeggyel” lepték meg. Újdonságnak számított a helyben működő cégek bemutatója, mellyel ízelítőt adtak a tevékenységükről.
A szervezők gondolták, hogy nagy lesz az érdeklődés a szabadtéri program iránt, hiszen hosszú ideig nem lehetett megtartani, de „békeidőben” is mindig rendkívül népszerű volt a gyereknap. Természetesen most a fiatalokon volt a hangsúly, ezért olyan elemekkel bővítették a délután háromkor kezdődő programsorozatot, melyek elsősorban a gyerekek igényeihez igazodtak.
Sokan részt vettek a játékos feladatokon, ami próbára tette a gyerekek ügyességét. A sportprogramok lefárasztották az izgő-mozgó csemetéket, akik viszont nem szerettek volna csapatban versenyezni, felkereshették a légvárat, az íjászatot és a kézműves foglalkozásokat. Főleg a kislányok kedvence a csillámtetoválás, valamint a szelfizés. Megunhatatlan program a gyermekek számára a rajzverseny, valamint a gólyalábasok bemutatója. A várárokban  ládavasút várta a kisebbeket.
A színpadon elsőként a Kapuvári Fúvószenekar lépett fel. Az élményzene után interaktív hangszerbemutatón vehettek részt a jelenlévők. Tóth Tünde gyerekdalokkal szórakoztatta a célközönséget, akik nemcsak passzív nézőként élvezték az műsort, hanem bekapcsolódtak a muzsikába és a táncba. A délutáni programot a Dr. Barsi Ernő Művészeti Iskola növendékeinek táncháza zárta, melybe a gyerekek a szüleikkel együtt kapcsolódhattak be.

A több hónapnyi bezártság után nagyon vártak már a családok a megfelelő alkalomra, melyen kimozdulhattak végre a szabadba és kötetlenül elvegyülhettek ismerőseik között – mondta Odoricsné Buthi Krisztina. – Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk és öröm volt látni a gyerekek és a szülők arcán a boldogságot tette hozzá a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője.

Beküldés dátuma: 2021. 06. 08.

További hírek

DANUBIUS play