Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Idén nyáron megújul a Váti-tó és környéke

Szakmai zsűri választotta ki azt a legjobb négy alkotást, amelyre szavazhattak a május 2-án megrendezett kapuvári fórum résztvevői. Megszületett a döntés: a „Víz-szint” nevű alkotás nyerte el a többség tetszését.

A győri Széchenyi István Egyetem építész hallgatói vállalkoztak arra, hogy elkészítik a Váti-tó megújításának látványtervét. A kapuvári városházán rendezett fórumon a hallgatók öt percben mutatták be a pályaműveket, majd válaszoltak a közönség soraiból érkezett kérdésekre. Demokratikus döntés született: a szavazóládát körbeadva mindeki leadhatta voksait.
2016. augusztus első két hetében elkészül a többség által óhajtott fejlesztés a Váti-tavon. A győztes „Víz-szint” nevű csapat tagjai a következő célt tűzték ki maguk elé: A Váti-tó legyen találkozási pont az emberek életében!
A „Víz-szint” elnevezésű projektet bemutató csapat a tervezés során az ember és a víz kapcsolatából indult ki, ami évszakonként változik. A diákok olyan egyszerű és kézenfekvő példákkal támasztották alá érvelésüket, amelyek szerint tavasszal és ősszel a vízparti séták, nyáron a fürdés, télen pedig a korcsolyázás a legkedveltebb tevékenység. A tó környezetét három lépésben szeretnék látványosabbá tenni: először megépülne a különböző irányból megközelíthető stég, a későbbiekben kerülne sor a tópart rendezésére, majd a tóhoz kapcsolódó park fejlesztése következne. A cölöpökre épülő, merevítő szerkezettel, valamint deszka borítással ellátott stég olyan közösségi helyként funkcionálhat, amely szabadtéri rendezvények, kisebb koncertek megtartására is alkalmas valamennyi korosztály számára.

Beküldés dátuma: 2016. 05. 03.

További hírek

Hirdetés