Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idén sem lesz könnyebb Rábatamásiban

2011 májusában lemondott Rábatamási polgármestere, ezért időközi választásokat írtak ki a településen. Molnár Norbert (független) helyett tavaly ősszel Spiteller László vette át a községvezetői teendőket, aki elsősorban a szennyvízprojekt miatt gondolta úgy, hogy a tettek mezejére lép. – Mérnök ember lévén itt olyan feladatokkal találkoztam, amelyekben kamatoztatni tudom szakértelmemet – fogalmazott a polgármester. A beruházások lebonyolításával foglalkozó szakember példaként említette részvételét a szanyi és a beledi térség szennyvízprojektjében, amikor a műszaki ellenőri feladatokat is ő látta el. Tisztában van vele, hogy a polgármesteri teendők ennél jóval többet jelentenek, hiszen működtetni kell az intézményeket. Legalább ilyen fontosak az emberek életére jelentős hatással  lévő civil szervezetek. Spiteller László örömmel számolt be a velük rövid idő alatt kialakított baráti kapcsolatáról. Elsőként említette a talán legnagyobb létszámú Jászai László Nyugdíjas Klubot, melynek tagjai aktívan részt vesznek a falu közösségi életében. Azon kívül, hogy gondozzák a millenniumi kettős kereszt és a Jászai Mari-emlékház környékét, számítani lehet rájuk a rendszeresen visszatérő programok szervezésében. A klubtagok az éppen aktuális szennyvízprojekttel kapcsolatos tájékoztatási feladatokat is magukra vállalták. A nőegyletbe kevesebben járnak, de ők is közhasznú feladatokat töltenek be, mellyel a falu épülését szolgálják. Sikerrel szervezték meg tavaly az egészségnapot, és idén ennél lényegesen nagyobb horderejű, “krumplifesztivál” címen meghirdetésre kerülő programmal készülnek. Utóbbit pályázati támogatásból szeretnék megvalósítani, de a polgármester úgy gondolja, hogy eredménytől függetlenül véghez viszik a találkozót. A Rábatamási Nők Egylete ezenkívül olyan egészséges életmódról szóló sorozatot tervez, melynek része lesz egy fogyiklub jellegű tevékenység is. A falu vezetője felkarolta a játszótér építésére vonatkozó elképzelésüket, ezért erre is pályázatot szeretnének benyújtani. A “Szívdobbanás Közalapítvány”elsősorban a falu működéséhez felajánlott támogatásokat gyűjti össze.
Tavaly az iskola körül kialakult, már-már hisztérikus hangulat sokat ártott a falunak. – Ki kell jelentenem: nagyon jó iskolánk van. Gondolom, nem sok településen van olyan intémény, ahol két nyelvet oktatnak, és ráadásul szakos tanárok – érvelt a polgármester a   Comenius- programban aktívan részt vevő iskola mellett. Az eseményekről egyébként televíziónk minden  alkalommal széles nyilvánosság előtt számolt be, amikor tudósítottunk a rábatamási diákok és pedagógusok minden megmozdulásáról. A 25 ezer példányban megjelenő Rábaközi Magazin 2009.december 2-i száma (”A Comenius csereprogram vendégei Rábatamásiban”)másfél oldalnyi terjedelemben foglalkozott a dél-wales-i és skót vendégek Magyarországra érkezésével. A 2010.július 14-én megjelent újságunkban a “Rábatamási iskolások berlini kirándulása”címmel pedig a “Gyere, játssz velünk!”programról tudósítottunk. A “Rábatamási iskolások wroclawi élményei”című cikkünkben a diákok őszi lengyelországi útjáról számoltunk be, a 2011.január 19-i Rábaköz Magazinban már a “Rábatamási osztrák testvériskolája gyűjtött a devecseri károsultak javára”címmel olvashattak tudósítást a bécsi testvériskola felajánlásáról. A polgármester elmondásából kiderül, hogy nincs vége a sornak, hiszen a rábatamási iskolások idén valószínűleg  Törökországba látogatnak. Spiteller László az iskolai témát summásan így zárta: A gazdálkodásunk minden nehézség ellenére stabilnak mondható, és ez így lesz az idei évben is. A rábatamási iskola várja a beíratkozó diákokat a következő, 2012/2013-as tanévre, és az alsóban nem összevont osztályokat terveznek.
Rábatamásinak minden nehézség ellenére sikerült talpon maradnia, a település nemrég választott vezetője pedig bízik a falu erejében. – Eddig sem volt könnyű, tehát nem lehet arról beszélni, hogy dúskálunk az anyagiakban, de rendkívül takarékosan gazdálkodtunk, és idén is így fogunk – reagált Spiteller László.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play