Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Idén végre dallal, verssel, személyesen köszöntik a gyerekek az édesanyákat a kapuvári óvodában

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda szakemberei arra törekednek, hogy minél színesebben, változatosabban teljenek a mindennapok, a legkisebbeknek, ezért tavasz kezdetén már alig várják, hogy beinduljanak a szabadtéri programok.

– A kapuvári óvodában is visszatért minden a rendes kerékvágásba, a pandémia előtti rend szerint élhetjük a mindennapjainkat, készülhetünk az ünnepeinkre – mondta Mészárosné Taródi Erika.
A kapuvári katolikus óvoda négy csoportjába több mint száz óvodás jár, akik életkor szerint vesznek részt a legkisebbek, a középsősök és a nagyobbak foglalkozásain. Az intézményben tematikus tervek szerint dolgoznak, így minden hétre jut valamilyen téma: például a víz világnapja alkalmából azokban a napokban minden foglalkozás erre a kérdéskörre vonatkozott és eszerint válogatták a meséket, a dalokat és a játékokat a gyerekeknek.
– Ahogy beköszönt a jó idő, egyre többet tudunk kint lenni a szabadban, nagyon szeretünk sétálni a nagyobbakkal. A park közelsége is nagyon jó lehetőség arra, hogy óvodán kívül is tartózkodhassunk, vagy akár megcsodálhassuk a természetet a gyerekekkel – fogalmazott az óvodavezető, aki azt is elmondta, hogy év végéhez közeledve kirándulni fognak a nagyobbakkal. A tavaszi ünnepek sokkal változatosabbá teszik a hétköznapi foglalkozásokat – tette hozzá. A nagyböjti időszakban a jó cselekedetekre helyezik a hangsúlyt, húsvétkor pedig örömmel várják a nyuszit, mindemellett az ünnep vallásos tartalmát is megismertetik a gyerekekkel. A nevelési év vége előtt köszöntik az édesanyákat és nagymamákat, majd a legvégén a szülők is megtekinthetik a gyerekek évzáró műsorát.
Az óvodai nevelés másik fontos célja, hogy ha játékosan is, de gyerekek felkészüljenek az iskolai évekre. A színező, a festék, a ragasztó és az olló, vagyis az egyszerűbb barkácseszközök állandó kellékei az óvodai életnek, az elkészült alkotásokkal pedig a faliújságokat, folyosókat szokták kidíszíteni.
A Páli Szent Vince óvodáról tulajdonképpen el lehet mondani, hogy többnemzetiségű, mert most is jár hozzájuk egy egyiptomi kisfiú és egy német kislány. Az óvodavezető szerint mindketten nagyon könnyen beilleszkedtek, mert ez a korosztály nagyon elfogadó mindenkivel szemben. A kicsiket a nyelvi akadályok ellenére be tudják vonni a mindennapi tevékenységbe.
Nagy segítségükre van a helyi szakszolgálat logopédusa, Licskai Németh Orsolya, aki játékos feladatokon keresztül segíti a külföldi gyerekeket a magyar nyelv megértésében.

 

Nyugodt, szeretetteljes légkör várja a katolikus óvodába jelentkező gyerekeket – jellemezte intézményét Mészárosné Taródi Erika. Az óvodai nevelés országos alapprogramjában szereplő előírások ugyanúgy szerepelnek náluk, melyhez a vallásos nevelés plusz segítséget jelenthet. Lehetőség van az egyéni fejlesztésre és az alapozó terápiát tartó gyógypedagógust is igénybe lehet venni. A játékos angol nyelvű foglalkozások mellett a német nyelv is választható a nagycsoportban.
A katolikus intézményben is megkezdődtek az óvodába hívogató programok, melyek a sok-sok játék mellett jó alkalmat kínálnak arra, hogy a gyerekek és szüleik betekintsenek a mindennapokba. Az általános tájékoztató után a leendő kiscsoportosok óvónői tartottak foglalkozást az érdeklődőknek. A tornaszobában szabad játékra, kézműveskedésre várták a kicsiket és a velük érkező felnőtteket. A beiratkozás 2022. április 21-22-én (csütörtökön és pénteken) 8-tól délután 4 óráig lesz, melyre érdemes időpontot foglalni telefonon a torlódások elkerülése miatt . Aki a szülője már e-mailben beküldte a szükséges dokumentumokat, online módon is megtörténhet a beiratkozás.
Kérni fogják a felvételi előjegyzési lapot, mely letölthető az intézmény honlapjáról, de kézbe is adhatják annak, aki igényli. Szükség lesz a gyermek személyes okmányaira: a születési anyakönyvi kivonatára, a személyi igazolványára, a lakcímkártyájára, valamint a TAJ-kártyájára.

Beküldés dátuma: 2022. 04. 04.

További hírek

Hirdetés