Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Idősek napi ünnepség Csornán

A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

Major András tanulságos történettel köszöntötte az időseket, majd az idézett szövegből levonta a következtetéseket: az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ha gondoskodhatunk azokról az idősebb felnőttekről, akik egykor ránk is vigyáztak.
– Szüleink és mindazok az idősek, akik teljes idejükkel, pénzükkel, erőfeszítéseikkel feláldozták az életüket, megérdemlik a legnagyobb tiszteletet. – A mai nap olyan különleges alkalom és különleges nap, amely minden évben arra szolgál, hogy tisztelettel adózzunk az értékes tapasztalatokkal és bölcsességgel rendelkező időseknek, azoknak, akik hosszú éveken át építették és formálták közösségünket, ahogy itt Csornán is. Az alpolgármester szerint a tisztelet mellett köszönettel tartoznak a fiatalok, mert az idősebbek verítékeikkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozathozatalukkal a legnehezebb időkben is megteremtették és biztosították a fiatalabbaknak, hogy tanulhassanak, hogy dolgozhassanak, és ha eljön az idő, a nyomdokaikba lépjenek.
– Az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel dédnagyszülei történeteire, vagy a nagyanyja finom főztjére, azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak, szerettek. Az emlékeket a szívünkben őrizzük – fogalmazott Major András, aki arra biztatta kortársait, hogy minél több időt töltsenek szeretteikkel, ismerőseikkel és gyűjtsenek olyan sok emléket, amennyit csak lehet. Az alpolgármester végül megköszönte a városban működő szociális intézmények dolgozóinak áldozatos munkáját.

Beküldés dátuma: 2024. 10. 02.

További hírek