Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények a Rábaközben

Soha, semmilyen körülmények közt ne adjanak át idegeneknek pénzt - figyelmeztette az időseket a rendőrség munkatársa. A futár vagy a taxis a legtöbb esetben mit sem sejt a bűncselekményről, őt csak felhasználják a tervük kivitelezéséhez a valódi elkövetők.

A bűnelkövetők nyáron sem pihentek: a korábbról ismert „unokázós” módszer újabb válfaja bukkant fel a térségben. Ha az általuk kitalált csalássorozat már kevésbé hatékony, vagy túlságosan elterjedt, ezért kevesebb az áldozat, újabb technikát tervelnek ki.
Nemrégiben a bajbajutott unokának adták ki magukat, vagy az ő nevében kértek pénzt az idősektől, de legújabban nagyot változott a módszer, melyről Varga András beszélt a Rábaközi Televíziónak.

Ismeretlen személy közölte egy idős hölggyel, hogy bűncselekménybe keveredett a fia, aki kábítószert tartalmazó csomagot szeretett volna feladni, de lebukott, ezért elfogta őt a hatóság. A telefonáló azt állította, hogy védőügyvéd, és óvadék fejében el tudja intézni, hogy ne tartóztassák le az asszony fiát. A nyugdíjas jelentős összeget, több millió forintot adott át egy erről mit sem sejtő taxisnak, akit szintén becsaptak, mert úgy tudta, ruhát szállít Kapuvárról Pozsonyba. Az idős hölgynek csak később tűnt fel, hogy valami furcsaság van az egész történetben és csalás áldozata lett.

A rengeteg figyelmeztetés, rendőrségi tájékoztatás ellenére mégis miért járnak sikerrel az elkövetők? A módszerük lényege, hogy alaposan ráijesszenek az idősekre és folyamatosan lelki nyomás alatt tartják őket – mondta a rendőr százados, aki arra figyelmeztetett, hogy nem szabad elhinni semmit, mondjanak bármilyen szörnyű dolgokat. Helyette fel kell hívni a hozzátartozókat, hogy tisztázzák a történteket, vagy kérdezzék meg a rendőrséget, tudnak-e az esetről.

Manapság egyre jobban terjednek az elektromos sporteszközök, ezért érdemes néhány gondolat erejéig szót ejteni az elektromos rollerekről is. – Ezekre is vonatkoznak a KRESZ szabályai, melyeket az adott körülmények között be kell tartani – fogalmazott Varga András, majd arra kérte a használóikat, hogy saját magukra és a többi közlekedőre figyelve, óvatosan mozogjanakvelük, mert balesetveszélyesek lehetnek.

Beküldés dátuma: 2022. 08. 22.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play