Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Idősek találkozója Szárföldön

Az önkormányzat figyelemmel kíséri a heti rendszerességgel megtartott összejöveteleket, és a támogatásáról biztosítja az időseket. Horváth Ferenc polgármester megerősítette: továbbra is a rendelkezésükre bocsátják a megszokott termet, ahol a jelenlegi ünnepségen kívül megtartják a névnapi és a születésnapi köszöntőket. A hajlott korúak utazásaihoz szintén hozzájárulnak, falubuszra is csak azért nem pályázhattak eddig, mert 500 lélekszám alatti településeknek írták ki a projekteket.
Minden év  novemberében, illetve december elején külön délutáni programot szerveznek az ezüsthajúaknak. Az óvodások és az iskolások műsorával kezdődő zenés rendezvényen megvendégelik a résztvevőket. Idén meglepetést  tartogattak a nyugdíjasoknak, mert a Győri Nemzeti Színház  két előadóját is meghívták az ünnepségre.
A 86.életkorát taposó Gábor Józsefnek mindkét lánya nyugdíjas, és feleségével 64 esztendeje él együtt békességben. Munkás éveinek java részét a termelőszövetkezetben, ezen belül  állattenyésztéssel töltötte, s mint mondta, a brigádvezetői feladatok helyett szívesebben foglalkozott a tehenekkel. Annyira értett a témához, hogy még az állatorvos mellé is kirendelték szaksegédnek. A szárföldi idős úr büszkén beszélt családjáról, az idősek napi ünnepségen egyik dédunokája is fellépett. Gábor József úgy érzi, nehéz, ugyanakkor becsületes és igazmondó életet élt, ezért mindig elismerték őt az emberek. Amennyiben egészsége engedi, szeretné megtanítani a fiataloknak azokat a régi verseket és katonadalokat, amelyek nemcsak az emlékezetében, hanem papírra vetve is őrizget.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés