Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ifjúságvédelmi járőrszolgálat Kapuváron

Kapuváron hamar elterjedt az ifjúságvédelmi őrjárat híre a gyerekek körében, ezért kérés nélkül elmondják, hogy néha igazoltan vannak távol az iskolától.

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ kezdeményezésére indult Kapuváron az ifjúságvédelmi őrjárat, mely szerint az iskolaidőben engedély nélkül távol lévő fiatalokat figyelik városszerte. A járőrözésnek és a fokozott közterületi jelenlétnek visszatartó ereje lehet a csellengő diákok körében. Amennyiben a tanuló nem tudja igazolni, hogy miért tartózkodik az iskolán kívül, visszakísérik az oktatási intézménybe.
Varga András szerint Kapuvár és környéke annyira nem veszélyes a fiatalokra nézve, mint a nagyobb városok, így kevésbé fertőzött bűncselekményekkel, és náluk ritkábban lehet találkozni csavargó gyermekkel is. A lézengő diákok ki lehetnek téve annak a kockázatnak, hogy rossz társasághoz csapódnak, akik bűncselekmény elkövetésére kényszerítik őket, de az is előfordulhat, hogy elkövető helyett áldozattá válnak.

Buzáné Bors Zsuzsanna óvodai-iskolai szociális munkásként vesz részt az ifjúságvédelmi őrjáratban. Esetleges észrevételeit a család- és gyermekjóléti szolgálatnak továbbítja. Amennyiben a gyermek az utcai igazoltatás során nem tudta érdemben alátámasztani az iskolából való távollétének okát, a szülőt is értesíteni fogják. A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ munkatársa elmondta: egyre kevésbé látni utcákon csellengő gyerekeket, he esetleg mégis, kiderül, hogy igazoltan vannak távol az intézményből.

Beküldés dátuma: 2020. 02. 03.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

DANUBIUS play