Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ikrény lakosságának fele részt vesz a falunapon

Ha egy mód van rá és ideje engedi, Ikrény első embere dalra fakad a helyi nyugdíjas kórussal, akiknek fellépéseit még gitármuzsikájával is kíséri. Nemcsak a hétköznapokban, hanem a zenében is megvan köztük az összhang. Az ikrényiek legutóbb a falunapon hangolódtak egymásra és szórakoztak közösen.

Németh Tamás gyakorló pedagógus korában szokott rá a gitározásra, amikor zenéjével a táborozó gyerekeket szórakoztatta. A hangszer használatát autodidakta módon, az internet segítségével sajátította el. Muzsikáját és énekhangját hangulatkeltésnek szánja, ami az ikrényi falunapon biztos, hogy sikerült, mert boldogan dalolt vele a falu. Az Ikrényi Nefelejcs Nyugdíjas Dalkörrel nem először lépett a nyilvánosság elé, hiszen a csallóközi Nagymadon tavaly már nótázott az idősebbekkel, akik a népdalok által közvetítik a régi értékeket.
Németh Tamás jónak tartja a község nyaranta visszatérő programját, ráadásul ezen a téren az állandóságot kedveli, mert ha a karácsonynak minden esztendőben ugyanúgy örülünk, akkor miért ne jelentene évről-évre a falunap is örömet.
– Ha sok ember eljön és beválik a falunap, akkor nem változtatunk az alapstruktúráján. Műsorral szórakoztatunk kicsiket, nagyokat, este pedig a felnőtteket. A helyiek ezt megszokták és el is várják, hogy hasonló legyen a falunap – szögezte le a többség álláspontját az elöljáró. Rámutatott arra is, hogy több mint száz segítője volt a szervezésben, és a civilek mind társadalmi munkában vállalták az ezzel járó feladatokat.

Németh Tamás az elkövetkezendő időszak legfontosabb teendőiről is beszélt: az óvoda bővítését pályázati forrásból képzelik el és hamarosan indulhat az új utca kialakítása. Úgy tűnik, lesz érdeklődés az építési telkek iránt, hiszen nyolcvan fővel gyarapodott Ikrény lakosságszáma az elmúlt négy esztendőben, ami egy 1913 fős településen már nagyon nagy eredménynek számít. A polgármester úgy gondolja, hogy a kormány családtámogatási rendszerének köszönhetően még jobban fel fog gyorsulni ez a növekedési tendencia.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Egyedi épületek Ikrény központjában

    – Ikrényben szeretjük apró lépésekben megvalósítani a jövőt – fogalmazott a település első embere, aki a falunap alkalmával mesélt rövid- és középtávú elképzeléseiről.

További hírek

Hirdetés