Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Informatikai fejlesztés a kapuvári katolikus gimnáziumban

A kapuvári katolikus gimnázium informatikatermeibe harmincegy új munkaállomást telepítettek, melyek korszerű számítógépeket és azok
perifériáit tartalmazzák. A régebbi eszközök a felújítás óta szintén megfelelnek a mai kor követelményeinek.

Alapvető informatikai tudás nélkül napjainkban már szinte lehetetlen eligazodni az élet útvesztőiben – állapította Biró Péter. – A kiépítésekor még modernnek számító számítástechnikai szaktantermeink, gépeink mára elavulttá váltak, ezért nagy léptékű beruházásban gondolkodtunk. 2020 végén, a téli szünetben fejeződött be a fejlesztés – tájékoztatta televíziónkat a Kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont igazgatója.
Az iskola tavalyi jó gazdálkodásának köszönhetően nagyobb részben önerőből finanszírozták az informatikai park beszerzését és telepítését.
– Saját költségvetési forrásból 17 millió forintot fordítottunk erre a fejlesztésre, illetve ehhez jött még az egyházmegyei iskolai gyűjtés ránk eső része – fogalmazott Biró Péter. Az intézményvezető elmondta, hogy Veres András püspök rendelkezése szerint minden esperesi kerületben az ott lévő iskolákhoz kerül a pénz, így még kaptak 1 millió 107 ezer forintot. A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. további 1 millió forint adománnyal segítette az intézményt azzal a feltétellel, hogy az összeget a digitális oktatás fejlesztésére kell fordítaniuk.
A gépek telepítését komoly villamoshálózat-szerelési munka előzte meg. Az informatikatermekbe új kapcsolószekrényeket szereltek fel, így a megfelelő internet elérés mellett a biztonságos áramellátásról is gondoskodtak.
Az új beszerzésen kívül a további harmincnégy régebbi gépet pedig olyan szintre fejlesztették fel, hogy ezek szintén megfelelnek a magas szintű igényeknek.
A modern szervergépet, négy új érintőképernyős Android rendszerű interaktív panel egészíti ki. A fejlett nyomtatótól azt várják, hogy meggyorsítja majd az érettségi bizonyítványok elkészítését.

Beküldés dátuma: 2021. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés