Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ingyen táborok várják a beledi fiatalokat

Mozgalmas és eredményekben gazdag tanévet tudhat maga mögött a beledi általános iskola tantestülete és diáksága. Már az induláskor olyan események történtek, amelyek nem mindig adatnak meg egy oktatási intézmény életében – szögezte le Ágostonné Hajnali Csilla –, mint az épület nagy felújítása és ablakcseréje. Egyes alsós és felsős tantermekbe új bútorzatot szereztek be – tette hozzá az igazgató. A szakmai munkát tekintve sem volt eseménytelenebb a tanév, mert sok helyi versenyt és vetélkedőt szerveztek. Matematikából a megyei szintű versenyek első tíz, illetve első húsz legjobbjai közé kerültek be a beledi iskola tanulói, de a természettudományi témakörben meghirdetett fordulókon is szívesen részt vettek a diákok. Az anyanyelvi és meseíró pályázatok a tantárgyakhoz közvetlenül nem kapcsolhatók, ugyanakkor bővítik a tanulók műveltségét. A megyei bajnokságon elért eredmények azt mutatják, hogy a kisebb településről induló sportolók is lehetnek sikeresek. A lány focicsapat ebben a tanévben indult először a bajnokságon, s mindjárt a megyei negyedik helyezésig jutottak – mondta az igazgató. Hozzáfűzte: TÁMOP-pályázati forrásból fedezik a tehetséggondozó foglalkozásokat, melyek kiváló felkészítést adnak a fiataloknak. Ágostonné Hajnali Csilla soha vissza nem térő lehetőségnek nevezte azt az ingyenes táborozást, melyen 40-50 tanuló vehet részt. Az idegen nyelvi foglalkozásokból álló szabadidős rendezvénysorozatot Kemeneskápolnán szervezik meg, a balatonalmádi életmódtáborba pedig 30-an utazhatnak. A beledi önkormányzat jóvoltából, térítési díj nélkül vehetik igénybe a tanulók az erdélyi testvérközség nyári táborát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play