Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Interjú Gyopáros Alpár alpolgármesterrel

Szimbolikusan azt mondhatom, hogy a valódi rendszerváltás esélyét kapta meg az ország - értékelte az eseményeket az országgyűlési képviselő, aki annak előnyeit, hogy  a kormányzó erőnek nem kell vállalhatatlan kompromisszumokat kötnie, nemcsak az Alkotmány módosításának a lehetőségében látja, hanem minden olyan kérdés megoldásában, melyhez az országgyűlési képviselők minősített többsége szükséges. Szerinte a közvéleményt manapság leginkább érdeklő változás a parlamenti létszám csökkentése vagy a közigazgatási reform.
De mit fognak mindebből a csornaiak érzékelni? Gyopáros Alpár megjegyezte: ő már lenyelte az ellenzéki politizálás keserű piruláját az elmúlt fél évben, ami röviden annyit jelentett, hogy meg sem hallgatták a kérdéseket. - Az már mindenképpen óriási előrelépés, hogy olyan kormány lesz hatalmon az elkövetkezendő négy évben Magyarországon, amelynek egyéni képviselője kormánypárti - fogalmazott a honatya. Úgy gondolja, hogy a helyieket közvetlenül érintő ügyek nem igényelnek kétharmados döntéseket, inkább rengeteg lobbi tevékenységre lesz szükség saját érdekeink érvényesítésére.
Csorna országgyűlési képviselője súlyosnak nevezte a Margit Kórház helyzetét. Gyopáros Alpár nem ért egyet Turi György polgármester azon döntésével, hogy nincs szükség a - Fidesz kezdeményezésére tavaly tavasszal indított - megyei kórházak szakmai munkájának összehangolására. A város alpolgármestere azért látja különösen veszélyesnek a megyétől és a  régiótól egyaránt elszigetelt működést, mert mára teljesen nyilvánvaló: az egészségügyi kormányzatra sem számíthatnak. - A Fidesz képviselői legutóbbi képviselői testületi ülésükön kezdeményezték, hogy a polgármester  újra vegye fel a kapcsolatot talán a legfontosabb stratégiai partnerrel, a megyei kórházzal - számolt be az eseményekről Gyopáros Alpár. A megrekedt tárgyalások után ráadásként még az ÁNTSZ ellenőrző vizsgálata is megállapította, hogy az intézmény nem felel meg a minimum feltételeknek - jelentette ki az interjúalany.
Következő aktuális kérdés: Mi lesz veled csornai termál? A fő probléma abban mutatkozik, hogy más a tulajdonosa a fürdőnek és a kertészet területén található kútnak. Gyopáros Alpár még azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a legfelsőbb bíróságig is eljut azon kérdés tisztázása, ki a kertészet jogos gazdája. A Papp József vezette önkormányzat által értékesített  fürdő ugyanazon cég birtokába jutott, amely  a kúttal együtt megszerezte a téesztől a kertészetet is. A dolgot tovább bonyolítja, hogy ez a vállalkozás időközben három részre esett, és ezek állítólag egymással is perre mentek. Azért fogalmazott határozatlanul az országgyűlési képviselő, miszerint csak állítólag, mert még azt sem lehet kizárni, hogy magukat mentve valamilyen üzleti trükközésről van szó. Csorna önkormányzata úgy döntött, hogy lelépési díj címén 40 millió forintot fizetne a tulajdonjogot megszerző Kerti Park Kft.-nek. A Fidesznél viszont betelt a pohár, ők nem akarnak fizetni a hitelét számtalanszor eljátszó, több részre szakadt kétes hírű cégnek.  Gyopáros Alpár és képviselőtársai aggályai között szerepel továbbá, hogy olyan kútra akarják bejegyeztetni a szorgalmi jogot, melynek az állapotát sem ismerik pontosan. Az alpolgármester a tisztázatlan körülmények miatt is szimplán pénzkidobásnak tartja, és még akkor sem támogatja a 40 millió kifizetését, ha ez akár veszélyezteti az idei szezon  termálnyitását, mert ő hosszabb távú, stabil működtetésben gondolkodik.
Televíziónk azon érdeklődésére, hogy a nyáron megnyit-e a termál, Gyopáros Alpár így válaszolt: - Polgármester úr ígérete szerint megnyit, hiszen ezek szerint az önkormányzat ki fogja fizetni a 40 millió forintot a Kerti Park Kft.-nek. Ha a kút működőképes, akkor lesz melegvíz is, a továbbiakat meg majd meglátjuk utána. Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés