Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iránytű az álláskereséshez

A Soproni Óvónőképző Intézetben végzett, több mint harminc éves munkaviszonnyal rendelkező Mórocz Ildikó szinte felváltva dolgozott a közoktatásban és a közművelődésben. A beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ projektmenedzseri feladatait 2006 óta látja el. A felnőttképzési centrumot uniós pályázati forrásból hozták létre azzal a céllal, hogy minél több dél-rábaközi térségben élő ember látogassa a különböző tanfolyamokat, ezzel is növelve munkaerő-piaci elhelyezkedési lehetőségeiket. Az első fordulóban a projektben közreműködő szakembereket kellett kiképezni, melynek keretében Mórocz Ildikó is megszerezte a felsőfokú oktatásszervezői képesítést, valamint elvégezte a speciális távoktatási tanfolyamot. Olyan helyi igényfelmérés előzte meg a felnőttképző programok indítását, mely azt hozta eredményül, hogy  ECDL-start oktatásra lenne szüksége az itt élőknek. A tizenkét modern számítógéppel felszerelt teremben sikeresen befejeződött a képzés. További feladatuk a hátrányos helyzetűek készség- és képességfejlesztése, valamint felnőttképzési szolgáltatások és egyéb képzési programok  kifejlesztése volt. Ezen belül német és angol nyelvi órákat szerveztek. Összesen több mint kétszáz személy vett részt a különböző szintű és tartalmú rendezvényeken. Különös sikerként könyvelték el, amikor legalább huszan itt szerezték meg az első szakmájukat bizonyító oklevelet.
A pályaorientációs és -korrekciós szolgáltatás révén olyan hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket, amelyekkel  – az eddigi végzettségüket is figyelembe véve – konkrét javaslatot tesznek egy-egy  adott képzésre az alapján, hogy éppen milyen szakma iránt merül fel igény a térségben. Hasonló cipőben járnak az érettségizett, de szakmát korábban nem tanult álláskeresők is. Az egymásra épülő, ún. moduláris képzési forma előnye, hogy a tutor, illetve a mentor mindvégig segíti a képzésben résztvevők haladását, ezenkívül nyomtatott és elektronikus formában is hozzáférnek a tananyaghoz. A motivációs és kommunikációs tréningeken, tanulás-módszertani tanácsadásokon arra készítik fel az ügyfeleket, hogy mire lesz szükségük, és miként viselkedjenek az állásinterjúkon.
Az egész életen át tartó tanulás  ma már nemcsak divatos szlogen, mert aki egyszer belekóstolt az ismeretszerzés örömébe, és kellően motivált, az tényleg szívesebben részt vesz a képzéseken – jegyezte meg a szakember, aki a beledi intézmény szakmai képviselettel megbízott, hivatalos elismertetésén dolgozik jelenleg. Már csak a Felnőttképzési Akkreditáli Testület jóváhagyására várnak, s onnantól még magasabb színvonalú oktatásokat szervezhetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play