Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Írói vénával megáldott fiatalok pályázhattak

Beledről négy hatodikas diák vette a bátorságot, és küldte be történetét az idei meseíró pályázatra. Csillag Katalin pedagógus örömteli eseményről számolt be televíziónknak: valamennyiük elbeszélését beválogatták a mesem.hu kiadványba.

„Az én mesémet adom neked!” címmel idén is meghirdetésre került a mesem.hu szerkesztőségének pályázata. Az „Írjunk együtt mesekönyvet! - Illusztráljunk együtt mesekönyvet!” szlogennel napvilágot látott tehetséggondozó felhívás az ország összes általános- és középiskolájában megjelent.
A tíz évvel ezelőtt indult meseírás és illusztrálás a kezdeti nehézségeken túljutva 2014-ben nagyobb lendületet vett, és www.mesekonyvem.com címmel külön facebook csoport is alakult. Az eredetileg online mesekönyvnek indult, aztán „valódi” nyomtatott kiadvánnyá formálódott történetek egy év múlva olyan népszerűségre tettek szerint, hogy több mint 400 oldalas mű formájában jelentek meg. 2017 különleges esztendő, hiszen idén jelenik meg a jubileumi, tizedik
– Sokkal magabiztosabban, szebben írnak, és bátrabban fogalmaznak a diákok – mondta Csillag Katalin, aki az apróbb hibákat korrigálta, de arra is volt példa, hogy csak elolvasta, mert egyáltalán nem kellett a mesén változtatni.
A szabad témaválasztás miatt a gyerekeket semmi sem korlátozta, bármiről írhattak, ami megmozgatta a fantáziájukat. Nagy Noel Utazás a ládikóban, Ominger Kata Rebi titkos unikornisa, Ferenczi Flóra A különös kör, Wellner Hanna A varázskút címmel írta meg történetét.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés