Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Iron Maiden utánzattól a mocsár metálig

A mosonmagyaróvári születésű, de harminc esztendeje Beleden élő Zalka Dávid a Lajta-parti város gimnáziumába járt, amikor autodidakta módon kezdett gitározni, de a zenei alapokat édesapjától tanulta. Az informatika szakra járó fiatalember győri főiskolai évei alatt kezdett komolyabban foglalkozni a hangszerrel, és a zenekar alapítását is ettől az időponttól datálja. A 2003-ban főleg répcelaki tagokból kiegészült  banda már nevesíthető volt. Az internet előretörésével a világhálóról próbált segédanyaghoz jutni, 2004-ben pedig az egyik soproni tehetségkutató fesztiválon kiválasztották a legjobb gitárosnak. Hoffer Péter, a hangszerüzlet és dobiskola tulajdonosa meglátta benne a tehetséget, és tanulási lehetőséget ajánlott neki. Eleinte Cséplő Norbert, később pedig Fülöp Róbert csiszolgatta a kezdő gitáros játékát. Zalka Dávid néhány év múlva eljutott arra a szintre, hogy maga is képes volt gyakorolni, sőt, már másokat is oktatott.
A 2010-es Gibson–SG típusú hangszerének eredeti típuspéldányát az Isi Disi gitárosának fejlesztették ki, majd megindult a sorozatgyártása. Ezzel a fajtával a rocktól a metálig bármit el lehet játszani – mondta az eszköz gazdája, aki több zenekarban is kipróbálta. Dávid jelenlegi csapatában, a 2004 óta működő “Mexacito”-ban a súlyosabb, kimondottan kemény hangzásnak szintén megfelel. A fiúk egy idő után megunták, hogy mindig mások számait játsszák, és míg keresték saját stílusukat, a Black Sabbathoz hasonló zúzósabb zenekarok szolgáltak mintául. A beledi gitáros szerint a “mocsár metál” jellemzi leginkább a hangzásvilágukat, mely szélesebb körben fogyasztható. “Dave” ötfős bandájában végre úgy érzi, hogy nemcsak jó a társaság, hanem velük valóban lehet alkotni, melyet mi sem példáz jobban, mint hogy ősszel ismét a stúdióba vonulnak. Hogy kik? Hát a Mexacito: Kovács “Kolega” László (basszus), Nagy “NagyLa” László (ének), Paál “Pazoo” Zoltán (gitár), Takács “Szaker” Péter (dobok) és Zalka “Dave” Dávid (gitár).
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

  • A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek

    A kapuváriak folyamatosan példát mutatnak az összetartozásukról, legyen szó a családon, a szomszédságon belüli segítségnyújtásról, de elég egy magyar emberhez kötődő apró siker, jó hír is, hiszen az illető egy közülünk – hangsúlyozta Horváth László.

További hírek