Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iron Maiden utánzattól a mocsár metálig

A mosonmagyaróvári születésű, de harminc esztendeje Beleden élő Zalka Dávid a Lajta-parti város gimnáziumába járt, amikor autodidakta módon kezdett gitározni, de a zenei alapokat édesapjától tanulta. Az informatika szakra járó fiatalember győri főiskolai évei alatt kezdett komolyabban foglalkozni a hangszerrel, és a zenekar alapítását is ettől az időponttól datálja. A 2003-ban főleg répcelaki tagokból kiegészült  banda már nevesíthető volt. Az internet előretörésével a világhálóról próbált segédanyaghoz jutni, 2004-ben pedig az egyik soproni tehetségkutató fesztiválon kiválasztották a legjobb gitárosnak. Hoffer Péter, a hangszerüzlet és dobiskola tulajdonosa meglátta benne a tehetséget, és tanulási lehetőséget ajánlott neki. Eleinte Cséplő Norbert, később pedig Fülöp Róbert csiszolgatta a kezdő gitáros játékát. Zalka Dávid néhány év múlva eljutott arra a szintre, hogy maga is képes volt gyakorolni, sőt, már másokat is oktatott.
A 2010-es Gibson–SG típusú hangszerének eredeti típuspéldányát az Isi Disi gitárosának fejlesztették ki, majd megindult a sorozatgyártása. Ezzel a fajtával a rocktól a metálig bármit el lehet játszani – mondta az eszköz gazdája, aki több zenekarban is kipróbálta. Dávid jelenlegi csapatában, a 2004 óta működő “Mexacito”-ban a súlyosabb, kimondottan kemény hangzásnak szintén megfelel. A fiúk egy idő után megunták, hogy mindig mások számait játsszák, és míg keresték saját stílusukat, a Black Sabbathoz hasonló zúzósabb zenekarok szolgáltak mintául. A beledi gitáros szerint a “mocsár metál” jellemzi leginkább a hangzásvilágukat, mely szélesebb körben fogyasztható. “Dave” ötfős bandájában végre úgy érzi, hogy nemcsak jó a társaság, hanem velük valóban lehet alkotni, melyet mi sem példáz jobban, mint hogy ősszel ismét a stúdióba vonulnak. Hogy kik? Hát a Mexacito: Kovács “Kolega” László (basszus), Nagy “NagyLa” László (ének), Paál “Pazoo” Zoltán (gitár), Takács “Szaker” Péter (dobok) és Zalka “Dave” Dávid (gitár).
Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play