Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Iskolába hívogató programok a Széchenyiben

Zenés bemelegítővel indult a „Fel a tornacipővel! elnevezésű rendezvény a csornai Széchenyiben. A leendő első osztályosokat és az őket kísérő óvónőket, valamint a szülőket várták a játékos sportfoglalkozásra, mely több éve hagyomány az általános iskolában.

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában évek óta zajló „Jó gyakorlat” a „Vár a Széchenyi!” beiskolázási programsorozat, melynek első állomását Ovisok az iskolapadban címmel hirdették meg a nagycsoportosoknak. Az óvodások március elején beültek az iskolapadba, hogy megtapasztalják az ősztől rájuk is váró új környezetet, nemrég pedig játékos sportfoglalkozáson vettek részt az iskola tornatermében.
– A mai napon „Fel a tornacipővel!” programra hívtuk a csornai óvodásokat, illetve a körzetünkhöz tartozó nagycsoportosokat. Játékos, ügyességi gyakorlatokat állítottunk össze számukra, miközben megismerkedhettek a sporteszközökkel, és azzal a hatalmas térrel, mi majd a testnevelésórán vár rájuk. Nagy segítség ez az ovisoknak, mert másodszor sokkal bátrabban lépik át az iskola küszöbét, hisz egyszer már jártak nálunk – mondta Holper Péterné. A pedagógus szerint nagy biztonságérzetet ad a kicsiknek, ha a tanító nénikkel is beszélgethetnek. Sokat jelent, hogy nem teljesen idegen környezetbe érkeznek majd szeptemberben, hiszen a programsorozat részállomásain megismerhetik a pedagógusokat és az iskolát is.
A „Fel a tornacipővel!” nem verseny, hanem játékos sportdélután. A gyerekek forgószínpad szerűen változtatták a helyzetüket, és a nyakukon viselt színes nyakkendőnek köszönhetően könnyen visszataláltak saját csoportjukhoz. A sportfoglalkozás után a pedagógusok irodalmi órát tartottak a „Mesekuckóban”, ahova a szülőkkel együtt várták a gyerekeket.
A „Vár a Széchenyi!” programsorozat indítója a „Ha volna egy varázsceruzám...” címmel meghirdetett rajzpályázat volt, melynek eredményhirdetését az április 4-én megrendezésre kerülő tavaszi játszóházban tartják. Ezen alkalommal az iskolában közös barkácsolást szerveznek. A szülői értekezleten bemutatják az intézményt az érdeklődőknek, a szülők pedig beszélgethetnek a leendő elsős tanító nénikkel. Az április hónapra tervezett bemutató órákon a szülők is részt vehetnek az elsős tanító nénik tanítási óráin. A beíratás 2017. április 20-án és 21-én lesz az intézmény igazgatói irodájában.

Beküldés dátuma: 2017. 03. 29.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play