Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ismét gyerekzsivajtól hangos Csorna bölcsődéje

A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli szünet feloldása után több mint ötven kisgyermeket visznek a csornai bölcsődébe, ahol a szülők előrejelzése alapján folyamatosan nő a létszám.

– Csorna város polgármestere 2020. március 16-ától rendelt el bölcsődénkben rendkívüli szünetet. Intézményünkben ez idő alatt is folyamatosan biztosítottuk a gyermekek ellátását. Kezdetben négy-öt kisgyermek volt jelen intézményünkben, majd ez a létszám folyamatosan növekedett és mire a rendkívüli szünet végét jelezték, közel harminc kisgyermek járt a bölcsődébe. Így nálunk nagyon szükségessé vált a rendkívüli szünet feloldása – mondta Szür Bernadett. – Ezt követően május 25-étől már jóval nagyobb létszámban, a negyven főt átlépve, folyamatosan növekedett a benti gyermeklétszám. Mai létszámunk eléri lassan az ötven főt és a szülők előrejelzése alapján növekedni fog a továbbiakban is – tette hozzá a bölcsődevezető.

A csornai bölcsőde vezetője jelezte, hogy a rendkívüli szünet idején a szülők nem mehettek be az intézménybe, a kolléganők az ajtónál fogadták, majd átöltöztették és vitték tovább a csoportszobába a gyerekeket, valamint a délutáni hazaadás is ugyanígy zajlott náluk. A szülők csengettek, majd a bölcsődei dolgozók megnézték, hogy ki érkezett és ezt követően vitték ki a gyermekeket felöltöztetni. A napi tájékoztatás után adták át a szülőknek a gyermekeket. Miután feloldották a rendkívüli szünetet, a szülők bemehettek az intézménybe, de arra kérték őket, hogy a bölcsődei módszertani előírásokat és javaslatokat követve maszkot használjanak a belépéskor. A bejárati ajtókhoz cipőfertőtlenítő-szőnyeget és kézfertőtlenítőt helyeztek el és kérték ezek használatát. – Nagyon együttműködőek a szülők, de a gyerekek is betartják a kért óvintézkedéseket – jegyezte meg Szür Bernadett.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés