Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ismét remekeltek a Hunyadi pedagógiás diákjai

Tizenhat csapat mérette meg magát a főként érettségi követelményekre épülő kétnapos országos középiskolai pedagógiai csapatversenyen. A csornai Hunyadiból a 11/C-sek vettek részt a szakmai próbatételen, s nem akármilyen eredménnyel: országos első helyezettek lettek, ezenkívül elhozták
a nyíregyházi egyetem különdíját is.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma országos versenyt hozott létre a pedagógiai ágazatban tanulók számára. A Nagykállón megrendezett csapatversenyen a 11-es és 12-es diákok vettek részt. A közel négyszáz kilométer távolság sem vette el a kedvüket a megmérettetéstől, melyen a mesék világa és a pszichológia is felmerült, mint kérdéskör.
Világosné Rozsonits Erika szerint olyan pedagógia iránt elkötelezett, jövő májusban érettségiző diákokat készített fel a versenyre, akik az első perctől kezdve komolyan vették a feladatokat. A felkészülés utolsó másfél hónapja sok izgalmat tartogatott mindannyiuknak. – A sok élmény összeköt bennünket és örülök, hogy közelebbről is megismerhettem a tanítványaimat. Külön köszönöm nekik, hogy olyan szorgalmasan dolgoztak, hogy megnyertük az országos csapatversenyt – tette hozzá a pedagógus.

Bugár Zseraldinának, Bukledits Kíra Napsugárnak és Horváth Csabának az országos első helyezés nem jelent plusz pontokat a továbbtanuláshoz. A fiatalok az erkölcsi elismerés mellett tárgyjutalomban részesültek. Tanáruk szerint a verseny legfontosabb hozadéka, hogy olyan átfogó ismeretekre tettek szerint, amelyek megkönnyítik a továbbtanulást.
A Nyíregyházi Egyetem Pedagógia és Andragógia Intézeti Tanszékének vezetője meghívta a csornai diákokat arra a 2021-es Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyen eddig csak az egyetemisták vehettek részt.
A PowerPoint bemutató elkészítése hozta össze leginkább a csapatot és volt olyan nap, amikor tanárukkal együtt estig „csinosították” a prezentációt. Mini interjúkkal, gyermekrajzokkal még színesebbé varázsolták az oldalakat. Arra törekedtek, hogy a lehető legéletszerűbbek legyenek a PPT diák. Bugár Zseraldina társaival együtt hisz abban, hogy a pedagógia az elmélet és a gyakorlat szoros egysége.

A fiatalok nagyon elszántan kezdték a felkészülést, de a végére azért érezték a fáradtságot, hiszen rengeteg pedagógiai szituációt elemeztek és nagyon sok fogalmat kellett megjegyezniük. Azonban mindenért kárpótolta őket, hogy az eredményhirdetéskor az ő megoldásaikat méltatta a zsűri – mesélte Horváth Csaba. A szüneteket nemcsak pihenésre, hanem a többi csapattársakkal való ismerkedésre használták fel.

A versenyen hatalmas izgalom lett úrrá rajtuk, ami megtanította őket arra, hogy miként osszák be energiáikat, és hogyan legyenek úrrá a lelki fáradtságon. teljesítmény nyomás alatt is Végig nagy volt rajtuk a nyomás, mégis képesek voltak a kiváló teljesítményre. Bukledits Kíra Napsugár társai nevében is megköszönte felkészítő tanárának a sok-sok segítséget, akitől hónapokon át nagyon sok támogatást és szeretetet kaptak.

 A 2019/2020-as tanév sok szép eredményt hozott a Soproni SZC Hunyadi János Középiskolája számára. Már tavaly szeptemberben elkezdődtek a versenyek, ahol a diákok jobbnál jobb helyezéseket értek el: idegen nyelvből megyei elsők lettek, de az idei esztendőben is dobogós helyre kerültek.

A vers- és prózamondó versenyeken szintén remekeltek a hunyadis tanulók. Az iskola hírnevét öregbítik a fotó és diaporáma versenyek dobogós helyezései. Az országos első hellyel a legrangosabb eredményt szerezték meg a pedagógiás diákok.
Február-március és április hónapban további megmérettetéseken vesznek részt az intézmény pedagógai, ügyviteli és rendészeti-közszolgálati képzésén tanuló végzős fiatalok – tájékoztatott Kovács Istvánné. Az igazgató továbbá elmondta, hogy március elején kerül megrendezésre a belügyi-rendészeti ismeretek országos döntője, melyen egy hunyadis diák is képviselni fogja iskoláját.
Tavasszal illemtanból is megméretik magukat a tanulók, majd ott lesznek a rendvédelmi csapatversenyen és a szabadtéren folytatódik a Hanság-kupa sorozata. Kovács Istvánné abban reménykedik, hogy a diákok hunyadisokhoz méltóan fognak szerepelni az év során még hátralévő versenyeken.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés