Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Isten éltessen Csorna! - 50. születésnapját ünnepli a város

– Legyünk büszkék nagyszerű múltunkra, erre a töretlenül fejlődő kisvárosra, ünnepeljük együtt az évfordulót.” – köszöntötte a csornaiakat dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester Csorna várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából. Április utolsó péntekén online várostörténeti konferenciát tartottak a jubileum jegyében.

– 50 évvel ezelőtt, 1971. április 25-én emelték városi rangra szeretett településünket, Csornát. 50 év egy ember életében nagy idő, az emberiség történetében két emberöltő. Olyan ősi település életében, mint a miénk, azonban csupán egy pillanat, egy mérföldkő a fejlődés útján. Aki 50 éve született Csornán, lehet, hogy még faluban látta meg a napvilágot, de ma már kedves kisváros lakója, s bár hosszú út vezetett idáig, 50 év elröppent, mint egy pillanat – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Hozzáfűzte: Bár nem itt született, de ma már büszkén vallja magát csornainak. Az igaz szerelem hozta a településre, ahol két gyönyörű gyermeket, szerető nagy családot, barátokat, igazi közösséget nyert a város által.

A polgármester Csorna fejlődését több mint húsz éve követi nyomon és látva a folyamatos változást, megállapította: Szinte rá sem lehet ismerni a korábbi mezővárosra.

– Fájó és szép történelmi emlékek tömkelege zúdul a múltban kutakodókra. Az ősi települést értékes és gazdag fekete termőföldje, már majd’ 800 éve a régió kiemelkedően fontos központjává emelte. Ősi korok fejedelmei és hadurai harcosokkal, gazdálkodókkal és családjaikkal szőtték a város történetének fonalát. Ennek a szőttesnek az arany szála az a premontrei rend, melynek egyik központja Csornán van. Városunk léte a bizonyítéka a fejlődésre, melynek nap mint nap szemtanúi lehetünk – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Bónáné dr. Németh Katalin, akit édesanyaként, csornaiként és városvezetőként a következő cél motiválja: szeretni, szolgálni és gyarapítani a települést.

Beküldés dátuma: 2021. 05. 10.

További hírek