Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ivóvízhálózat öblítési munkák Csornán

A közelmúltban megtörtént a csornai vízműtelep ellenőrzése, megvizsgálták a kutakat és a szivattyúkat. A Pannon-Víz Zrt. Csornai Üzemmérnökségének vezetője leszögezte: a fogyasztóknak nyáron sem kell vízhiánnyal számolnia.

A nyári csúcsidényhez képest a téli és a tavasz időszakban lényegesen csökken a lakosság vízfogyasztása. A csornai ivóvízellátó-rendszeren naponta 1600 – 1700 m3 víz folyik át, s ez a mennyiség nyáron akár 2500 m3-re is emelkedhet. Ahhoz, hogy a vízellátó-rendszer a megnövekedett vízmennyiséget biztosítani tudja, a szakembereknek előre fel kell készülniük – tájékoztatta a tévénézőket Bertha Zoltán. Április utolsó hetében kezdődik az ivóvízhálózat öblítése. A műveletet az esti, éjszakai órákban végzi a Pannon-Víz, így a reggeli vízvételezési időszakra már helyreáll a rend. A nagy átmérőjű vezetékeket speciális technológiával, öblítőszivacsok alkalmazásával tisztítja a cég. A mosatások megkezdésétől, az éjszakai órákat követően, Csornán átmeneti nyomáscsökkenésre, és a víz minimális elszíneződésére lehet számítani – közölte az üzemmérnökség vezetője. A Pannon-Víz erre az átmeneti időszakra kéri a lakosság szíves türelmét.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play