Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Járókelők véleménye a kaotikus közlekedésről

Borsodiné Takács Mária örül a szennyvízcsatorna-hálózat korszerűsítésének, és bízik a korszerű rendszer kiépítésében, de szerinte csak akkor lesz időtálló, ha a kamionforgalom eltűnik a városból. – Itt közlekedni ma sajnos nem lehet! – fejtette ki véleményét a megkérdezett, aki szkeptikus a Csornát elkerülő úttal kapcsolatban. – Évek kellenek ahhoz, hogy itt elkerülő út legyen – hangzott a felvételen.
– Már régen meg kellett volna csinálni! – csattant fel az 50-es évek elején már javában dolgozó Budai Jenő a szennyvízcsatorna-rendszer korszerűsítésére vonatkozó megkeresésünkre. A nyolcvanegyedik évébe lépett nyugdíjas úgy emlékszik, már abban az időben is beszámították a benzin árába az utak felújítása szánt összeget, de a közlekedési körülmények mégsem javultak érdemben. Ha a főút terhelése nem csökken, szerinte sem bírja sokáig az irdatlan forgalmat. A megoldás kulcsa úgy véli, sok esetben a pénz.
A Tárnokrétiből Csornára érkezett idős úr nagyon elnéző, mert szerinte a munkálatokkal akár karácsonyig is ráérünk. A felújítások miatt keletkezett közlekedési káoszra azt mondta: Megjárja, mert ezt bizony meg kell csinálni. A korábban kiépített dolgokat nem kell eldobni, mert meg kell akadályozni, hogy elöntse a várost a víz – summázta gondolatait.
Sándor Károlyné szerencsésnek tartja, hogy gyalogosan veszi a nyakába a várost, mert hétköznap különösen veszélyes a közlekedés. Az átépítés ideje alatt hamar feltorlódott a forgalom a Soproni úti temető és a gimnázium közötti körforgalomnál. A kamiont vezető sofőrök közül egynéhány udvarias, de bizony a legtöbb jármű előtt veszélyes átmenni a túloldalra. –  Valamikor ezt is meg kellett csinálni – tette hozzá. A felújított szennyvízcsatorna-rendszer-től azt várja, hogy stabil legyen és megszűnjön a kellemetlen szag.
A kerékpárjáról leszálló helybeli szerint természetes, hogy az elavult közműveket előbb-utóbb ki kell cserélni, de a szennyvízcsatorna rendbe hozatala „postamunka” kellett volna hogy legyen, ezért két-három hónapnál hamarabb is befejezhették volna. Vörösházi István megjegyezte: szerencse, hogy ilyen körülmények között nem történt komolyabb közlekedési baleset. A közlekedők megnyugodhatnak: napjainkra helyreállt a rend.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play