Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Játékos sportverseny, kiállítás, zene és tánc az idei Beledi Nyugdíjas Olimpián

A Beledi Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület elnöke fontosnak tartja, hogy a fiatalok is vegyenek részt az időseknek szervezett programokon. A legutóbbi Beledi Nyugdíjas Olimpián is látható volt, hogy milyen előnyökkel jár, ha egymást segítve, harmonikus szimbiózisban töltik mindennapjaikat a különböző generációk képviselői, hiszen minden életkornak megvan a maga varázsa.

Az összehangolt csapatmunkának köszönhető az április első szombatján megrendezett Beledi Nyugdíjas Olimpia, melynek előkészületeiben és lebonyolításában – az általános iskolásoktól kezdve az idősebbekig – több korosztály is részt vett. – Se szeri, se száma a támogatóknak, hiszen valamennyien érezték, hogy jó célt szolgálnak – jegyezte meg Tömböly Ildikó, aki a Beledre látogatókat arra kérte, hogy valamennyien járuljanak hozzá a rendezvény sikeréhez.

A szervezőmunka már 2023 közepén elkezdődött és a rendezvény anyagi hátterét a helyi önkormányzat, valamint a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület pályázati támogatása biztosította.
Takács Sándor tornatanár az elejétől fogva segíti a beledi nyugdíjas egyesületet, idén pedig már a civil szervezet teljes jogú tagjaként vett részt a versenyszámok összeállításában és az idősek felkészítésében. Török Jeanette testnevelő a mazsorett bemutatóra készítette fel a gyerekeket. A rendezvény megnyitóján a Kapuvári Nyugdíjas Egyesület „Mamarett” csoportja is kitett magáért. A nyugdíjas olimpián örömmel közreműködtek a diákok, Sárközi Erika és Csóka Gergő pedig önkéntes munkát vállalt a zsűri munkájában is. Illés Teofil bohócjelmezben járult hozzá az emelkedett hangulathoz. Rudi Attila (Dj Ruboydee) retroszámokkal szórakoztatta a közönséget, így aki csak élt és mozgott, táncra perdült. Közkívánatra tombolasorsolást is tartottak, melyen a fődíjat véletlenül épp egy helyi lakos vitte el.
Hallatlan sikert aratott a Fertődről érkezett eszterházi expressz vonat, mellyel városnéző körútra indulhattak a látogatók, akik közül többen megjegyezték, hogy eddig fogalmuk sem volt arról, milyen szép település Beled.

Beled mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat a hozzájuk látogató nyugdíjasok és kísérőik. Tömböly Ildikó szerint legalább 500-600 embert megmozgattak a versenyen és az egyéb kiegészítő programokon, de legközelebb fordul a kocka, és már a beledieket fogják vendégül látni valamelyik településen.

Az „Életet az Éveknek” megyei szövetsége a nyugdíjas olimpia alkalmával idén kiállítást is rendezett, melyen az idősek alkotásait mutatták be a beledi művelődési központban. A nyugdíjasok a különböző betegségek vagy testi adottságaik miatt már nem mindig képesek arra, hogy részt vegyenek a sportversenyeken, de az egyéb kézműves tevékenységekhez még nagy kedvet éreznek.

Az Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület elnöke úgy gondolja, mindenki megtalálta a neki leginkább tetsző elfoglaltságot az idei Beledi Nyugdíjas Olimpián, mert számtalan program várta az időseket. Ki-ki az egészségi állapota, a habitusa és az érdeklődésének megfelelően válogathatott a különféle események közül. Az a csapat, amely jól érezte magát a Rábaközben, valószínű, jövőre is el fog jönni.

Beküldés dátuma: 2024. 04. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés