Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Játékos vetélkedők a csornai Arany iskolában

A művészeti képzés minden kognitív területet megmozdít: a képzeletet és a gondolkodást. Hat a finom motorikus kézi munkára és a beszédkészség fejleszésére egyaránt.

Televíziónk is jelen volt az „Erdőn, mezőn járok én...” megyei rajzpályázat díjkiosztó ünnepségén, illetve az „Alkoss a természet kincseiből” elnevezésű csapatverseny eredményhirdetésén. Az Arany János iskola művészeti munkaközössége több mint egy évtizede meghirdeti a sajátos nevelési igényű gyermekek rajzpályázatát, melyre idén kilenc intézményből jelentkeztek a gyerekek.
Képzelettel megáldott, gazdag fantáziával rendelkező tanulók munkáit díjazták a csornai iskolában – mondta Lechner Aranka. Az intézményvezető megemlítette, hogy milyen csodaszép színvilágú, különféle technikai megoldásokkal készült alkotások születtek. Nehéz helyzetben voltak a Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, amikor rangsorolták a műveket. A legszebb képeket kiállították, a zsűrizésre alkalmas rajzok gazdái pedig díjazásban részesültek.

2015-ben is rangos és színvonalas alkotásokat küldtek be a gyerekek. A kreatív kompozíciókat Takács Krisztina értékelte. Az ember egyik legcsodálatosabb képessége, hogy újraértelmezi a környezetében lévő tárgyakat – fogalmazott a művész tanár.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek