Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Javul az idősek nappali ellátása Kónyban

Az épület 1997 óta tölti be jelenlegi funkcióját. A felújítás révén teljes külső-belső rekonstrukciót hajtanak rajta végre, továbbá hőszigetelés,  nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés és  akadálymentesítés várható, de udvart és parkolót is kialakítanak. A 2009-re visszanyúló pályázatnak idén augusztusban írták alá a támogatási szerződését, majd miután lefolytatták a közbeszerzési eljárást, megkezdhette a munkát a kivitelező, melyet november végéig be kell fejeznie. A szolgáltatás, vagyis az idősek ellátása a beruházás ideje alatt sem szünetelhet, ezért átmenetileg a szomszédos épületben oldják meg.
Kónyban húsz évvel ezelőtt vezették be az idősek intézményes nappali ellátását a talajerőgazdálkodási vállalattól szerzett épületben, ahol 16 személyről gondoskodtak. - Kinőttük azt a helyet, ami egyébként is lepusztult volt, és ‘96-ban alakítottuk át a volt szolgálati lakást az akkori követelményeknek megfelelően - mesélte a polgármester. Mivel az érintettek igénybe vették a törvény által előírt és a helyi elvárásokhoz igazított szolgáltatást, elhasználódott az épület az elmúlt esztendők alatt, de a felújítás után szép, megújult környezetben tölthetik mindennapjaikat. A napi háromszori étkezés mellett egészségügyi ellátást kapnak az éltes korúak, megszervezik számukra a gyógyszerfelíratást, és ha kedvük tartja beszélgethetnek, tévézhetnek közösen. A három gondozónővel működő intézmény nyitott, tehát bárki jelentkezhet, amennyiben úgy érzi, hogy szüksége van a felsoroltak közül bármelyik szolgáltatásra, illetve a kortársaival való együttlétre.
Kónyban ezenkívül egyéb beruházásról is szó esett: Megkezdődött a faluházban az ún.integrált közösségi szolgáltató tér kialakítása. Ez részben azt jelenti, hogy  130 m2-rel bővül az épület, a belső átalakítással pedig jobban hasznosítják a rendelkezésre álló tereket. A Kerék-tó szabadidőközpontban turisztikai jellegű építkezés kezdődött meg, ennek befejezését szeptember végére tűzték ki, az előbbi beruházás lezárását pedig az esztendő végéig tervezik. Egyéb más is van az önkormányzat tarsolyában: 60 millió forint támogatást nyertek a Petőfi utcai óvoda épületének megújítására. Hamarosan elkészülnek a kivitelezési tervek, amikortól kiírhatják a közbeszerzési eljárást. Az eddigi két épületben működő intézmény 2011 őszétől két új foglalkoztatóval, tornaszobával kiegészült modern óvodával várja a gyerekeket.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés