Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jelenléti oktatással indul a 2022/2023-as tanév a kapuvári Széchenyiben

Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola intézményvezetője reménytelve néz a 2022/2023-as tanév elé, hisz új nevelők belépésével sikerült betölteni a nyugdíjba vonuló pedagógusok álláshelyét.

A Kapuvár Térségi Általános Iskola életében sok változás történt az előző nevelési év végén: a Széchenyiből öt nevelő, a Pátzayból pedig egy pedagógus ment nyugdíjba. Tanév közben ketten gyermekvállalás miatt hagyták abba a tanítást, aminek nagyon örül a nevelőtestület, de érzik kollégáik hiányát a mindennapi munkában.
– Szerencsésnek érezhetjük magunkat, mert tavaly két, idén pedig négy gyakornok érkezett iskolánkba. Évek óta nagy gondot jelent, hogy nem jelentkezik matematika szakos tanár, de egy érdi tankerületből érkező, Kapuváron letelepedő pedagógus a mi iskolánkat célozta meg. A matematika-rajz szakos tanár a Pátzayban fogja a reál tárgyat oktatni – mondta Horváth László. Nagyon örülnek, hogy az öt nyugdíjba vonuló kolléga helyét is pótolták: Két gyógypedagógus és egy magyar szakos tanár érkezett, ezenkívül intézményen belüli átcsoportosítással oldják meg elsőtől a 8. osztályig a német nyelv oktatását. Változás a mostani tanévtől,hogy nyugdíjas munkavállalókat is alkalmazhatunk, így a babóti és a szárföldi tagiskolákban,valamint a kapuvári Széchenyiben ismét számíthatnak régi kollégák munkájára.
A Kapuvár Térségi Általános Iskola két nagy intézménye is megújult az elmúlt esztendőkben , ezért idén nyáron nagyobb volumenű munkálatokba nem kezdtek bele. A tankönyvek megérkeztek a szeptember 1-jei tanévkezdésre és minden osztályfőnök előkészítette saját osztálytermében, hogy átadhassa a gyerekeknek. A gólyatáborosok szülei már korábban megkapták a tankönyveket.
A kapuvári nevelőtestület 183 tanítási nappal tervezi a 2022/2023-as tanévet, illetve négy tanítás nélküli munkanappal. amikor nevelési értekezlet, pályaorientációs, iskolai évfordulós és gyermeknap, valamint osztálykirándulás miatt térnek el a megszokott menetrendtől. Horváth Lászlónak jelenleg nincs tudomása arról, hogy az energiaszektorban bekövetkezett áremelkedések miatt korlátoznák a jelenléti oktatást Kapuváron. Véleménye szerint a gyermekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek ez a legjobb megoldás. A legideálisabb az, amikor a gyermek az iskolapadban ülve sajátítja el a tananyagot.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play